Positief blijven !

in het moment blijven

In het moment blijven.

Jouw familie is uniek. En er  is geen enkele wetenschappelijke formule, er is geen enkele toverspreuk , kortom er is geen enkel manier om te zeggen wat de goede en wat de verkeerde handels wijze is om een sterke band met  je kinderen op te bouwen. Ieder gezin moet dat wiel helemaal zelf uitvinden. Je zult ook merken dat er tijden zijn/komen, waarin je machteloos lijkt te staan als het erom gaat je kind te helpen. Maar als jij investeert en blijft investeren in een positieve band met je kind, kom je die momenten te boven.

Ook al bestaan er geen wetten en toverspreuken, er bestaan wel degelijk dingen die je kunt proberen:
Je kan een goede band met je kinderen opbouwen door:

  • In het moment te blijven met je kind
  • Echt tijd met je kind door te brengen ( de beroemde quality-time)
  • Iets te doen aan family-management.

In het moment  blijven met je kind

Wat wordt er toch bedoeld met “ïn het moment blijven “? Het klinkt belachelijk simpel en het is razend moeilijk. Het betekent dat je je kind aandacht geeft en je niet laat afleiden, niet door dat telefoontje datje nog moet maken, niet door de ruzie die je op je werk had.

Nee, je kijkt wat je kind doet en concerteert je daar volledig op. Je gaat “ met je kind mee”. Let op : dat betekent niet dat jij nu als een dolle achter je kind aan gaat rennen en precies doet wat  je kind doet !!Het betekent dat je kijkt, en herhaalt wat je ziet : bv : dat wordt een heel mooie toren , suggesties geeft : zou het leuk zijn als het rode blokje boven op staat? En samen lachen als de toren uiteindelijk om valt. Kinderen hebben ene fantastische radar of jij wezenlijk geïnteresseerd bent of doet alsof. Als jij in het moment blijft terwijl je met je kind aan het praten bent, dan zul je aan je kind merken dat hij rustig wordt en ook heel veel aandacht voor jou heeft.

lees ook: AANDACHT

in het moment blijven

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *