Een tweedehands cadeautje?

tweedehands cadeautjes

Uit onderzoek blijkt dat veel ouders, vinden dat ze het niet kunnen maken om hun kind een tweedehands cadeautje te geven. En ….ouders willen graag veel cadeautjes geven.

Meer, meer, meer en kopen, kopen, kopen dat is – en dat weten we allemaal – bijzonder slecht voor het milieu en daar doe je op de lange termijn je kinderen dus zeker geen plezier mee. Maar zo voelt dat niet op het moment dat Sinterklaas of de kerstman op visite komt met maar een cadeautje….

Tweedehands cadeautjes of nieuw?

Kortom: we willen onze kinderen graag mooie nieuwe cadeautjes geven, we willen ze ook veel cadeautjes geven, we willen goed zijn voor het milieu en niet te veel geld uitgeven. En al die wensen die botsen gewoon.
Dan moet je als moeder keuzes maken.

Het keuzes maken wordt al een stuk makkelijker wanneer je weet dat het kinderen vaak geen klap interesseert of speelgoed nieuw is of dat een tweedehands cadeautje is, zolang het het speelgoed is waar ze graag mee spelen.
Het boeide mijn zoon echt niet dat een enorme hoeveelheid KNEX in een grote kartonnen doos zat, zonder leuke tekeningen en plaatjes. Hij zag alleen maar fijn heel veel KNEX. Het boeide mij als kind niet (en als volwassenen nog minder) wanneer een boek tweedehands was. Boeken zijn duur en zo had ik er lekker meer! Ze moesten wel zonder ezelsoren, aantekeningen en etensresten zijn

Een rondgang langs de moeders van BabyenKind leert, dat niemand van ons, vies is van een koopje. Het speelgoed moet wel in goede staat zijn, niet afgeleefd en er mogen geen onderdelen ontbreken.
De ontvanger, zeggen de moeders, moet positief tegenover tweedehands staan.
Ze zijn goed bezig, de moeders van BabyenKind, met regelmaat schaffen ze zaken  via de kringloopwinkel en marktplaats aan.

Twee voordelen van tweedehands cadeautjes:

Soms vind je gewoon een pareltje in de kringloop, zoals het boek over van Houten cacao voor je moeder, die praktisch naast die fabriek woonde als kind, of boeken over de grote vaart voor je schoonvader die daar jarenlang op heeft gevaren. Of net die ene Barbie, die je kind al zolang leuk vond.

Soms kun je ook gewoon iets kopen wat gloed-hageltje nieuw is. De verkoper wil het bij nader inzien toch niet hebben, of de kleur deugd niet of zo. (dat is dus echt je voordeel doen met deze wegwerpmaatschappij)

Het grote nadeel:

Je kan het nooit terug brengen of ruilen, blijkt er achteraf toch een foutje in te zitten, tja dan heb je pech!

Een mooi verhaal over een tweedehands verjaarscadeautje

Moeder D vertelde het volgende: Toen mijn zoon 4 was, werd hij uitgenodigd voor het verjaardagsfeestje van een vriendje. Ik laat mijn zoontje zelf eerst zeggen welk cadeautje hij wil geven. Hij wilde graag een Dino-ei geven. Dat Dino-ei heb ik nieuw gekocht. Toen bedacht hij op het allerlaatste moment dat hij …..en onderbroek wilde geven. Hij zag het helemaal voor zich en pakte een van zijn coolste Spider-Man onderbroeken uit zijn onderbroeken la.
Het was een geweldig succes.

De conclusie:
Beetje uitkijken, maar tweedehands cadeautjes kunnen heel best.

lees ook eens: tweedehands schoenen ja of nee

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *