Spullen kwijtraken, zo voorkom je dat

kwijtraken

Dat je kinderen hun spelen kwijtraken, het is zo enorm irritant.

In een vorig blog hadden we het over spullen die op de meest vreemdsoortige wijzen weg raakten en nooit meer terug kwamen.
Maar wat kun je er nu als moeder aan doen, om dat zoveel mogelijk te voorkomen?

Ik had ooit een collega die altijd riep: ”je fiets op slot en onderstroom zetten”. Dat helpt, ik weet het zeker, maar het mag niet en dat is dan wel weer jammer. Moeder Ch, denkt erover een gps-tracker in de jas en schoenen van haar sloddervos van een kind te nieten….

Wat kan je doen om kwijtraken van spullen te voorkomen?

Als je een kind hebt wat een grote sloddervos is, is het anders dan wanneer je kind wel op z’n spulletjes kan passen. Maar zelfs dan kan een kind iets kwijt raken, bovendien is het helemaal niet fijn als je aldoor op je spulletjes moet letten.

Mijn sloddervos van een zoon raakte altijd alles kwijt.

Ik kocht dus gewoon geen dure spullen voor hem. Een jasje van de Zeeman, wanten en dassen kocht ik bij voorkeur in de uitverkoop en dan drie tegelijk.
Toen hij de leeftijd kreeg dat een horloge wel interessant werd, kocht ik die gewoon op de markt.
Vreemd genoeg gingen die lang mee. Als hij hem al eens in het gymlokaal liet liggen, lag hij er volgende week nog. (oké daar kan je wat van denken)

Markeren helpt echt tegen kwijtraken.

Onder stroom zetten is niet toegestaan, gps-tracker bevestigen een dure hobby. Maar gewoon een ouderwetse niet uitwasbare zwarte viltstift, doet ook wonderen en helpt echt tegen kwijtraken van spullen.
Alleen al het feit dat iets gemerkt is, schrikt af bij het meenemen.
Het zoontje van een vriendin van moeder J raakte in een ballenbak van een kinderspeelparadijs zijn schoenen kwijt.
Even later zag ze die schoenen bij andere mensen onder tafel staan. Maar die mensen beweerden bij hoog en bij laag, dat die schoenen van hun kind waren. Tja…bewijs het maar. Natuurlijk moet je ook wel lef hebben, om te zeggen: “o, mag ik even kijken, ik heb de schoenen van mijn zoon gemerkt, het kan natuurlijk zijn dat uw zoon per ongeluk de verkeerde schoenen heeft mee genomen”. Gezien de prijs van goede schoenen, had ik het ervoor over.

Tip: Schrijf nooit alleen de initialen in schoenen en kledingstukken. Schrijf liefst voor en achternaam en anders voornaam en de eerste twee letters van de achternaam. Dan is er geen misverstand mogelijk….

Neem alles zoveel mogelijk mee!

Laat zo min mogelijk spullen achter. Ga je bowlen, stop de spullen van je kind in een tas. Duikt je kind in de ballenbak bij de grote gele M, neem zijn schoenen mee naar je tafel. Als hij op zijn sokken naar je tafel rent, heeft hij alleen maar vieze sokken (maar nog wel zijn schoenen)

Dure spullen zijn gewild

Het is triest maar waar: dure spullen zijn gewild. Het zijn ook vaak spullen die je kind bv voor een verjaardag of een bijzondere prestatie heeft gekregen. Of waar lang voor is gespaard. Een AJAX/Feijenoord?etc T-shirt bijvoorbeeld. Het is reuze rot, maar er zijn dus kinderen die zich dat graag toe-eigenen en ouders die zich daar niet druk om maken. Pas gewoon extra goed op dit soort spullen., ze raken net even te makkelijk kwijt en als het even kan, laat ze niet in kleedkamers hangen.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *