De energiekosten en de kinderen.

energiekosten

Het is geen grapje wel een boze droom: de energiekosten verdubbelen en dan gaat het ineens heel erg hard…
Wat kan je doen om het in huis behaaglijk te houden zonder failliet te gaan?Als je in een slecht geïsoleerd huis woont, is dat op dit moment echt zuur. Isolatie helpt echt om de energiekosten omlaag te halen. Maar als je geen geld en tijd hebt voor grootscheepse isolatie: kleine dingen helpen ook.

* gordijntje voor de glazen voordeur

* opgerolde dekens of leuke rolkussen onder de ramen

* laat de gordijnen niet over de radiator vallen

* beplak een plaat spaanplaat met aluminium folie en zet dat achter je radiator.

* zet een uur voor je gaat slapen de thermosstaat al omlaag

* zet een uur voor je deur uitgaat, je thermosstaat vast omlaagHet zijn allemaal oude middeltjes uit de vorige energie crisis, maar ze doen het nog steeds prima.

Kinderen en energiekosten

  • Deuren: Een moeder zei: “wij doen hier niet anders dan roepen doe de deur dicht!!!” Maar ze heeft wel gelijk. Dan maar de moeder from hell, maar die deur blijft dicht!!!
  •  Kleding: Een andere moeder heeft lekkere dikke onesies gekocht. Dan kan de thermosstaat een graadje naar beneden.
    Ik zie vaak in huishoudens iedereen, midden in de winter in huis in een T-shirt rondlopen, dat is misschien een beetje overdreven. Waarom denk je dat de truien zijn uitgevonden.
  • Sloffen: lekkere warme sloffen helpen om je lekker warm te voelen! Van niks word je zo koud, als koude voetjes!
  • Douchen: En dan hebben we nog het douchen gehad. Lekker lang onder de douche staan, hmmmmm heerlijk. Veel kinderen kunnen er niet genoeg van krijgen! Maar een douchebeurt van 8 minuten kost bijna een euro per keer! Er bestaan hele mooie douchetimers. Maar die kosten ook geld. Niks mis met de keukenwekker! En ook hier geld weer: liever minder lief dan failliet!
  • En als het even kan: gebruik je droger zo min mogelijk: een keer droger gebruiken kost €1,30….reken de rest zelf maar uit

We zijn zo gewend aan volop energie, die nog te betalen was ook, dat besparen op de energiekosten wel even een omslag in je denken en opvoeden vraagt, maar heus, dat gaat je lukken! De vorige generatie kon het tenslotte ook.

lees ook eens: leer je kinderen over duurzame energie

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *