Van die moeders die……alles goed vinden.

alles mag

wat gebeurt er als alles mag?

Wedden dat jij dacht, toen je de titel las, dat ik het nu ga hebben over zo’n moeder die eerst nee zegt. En die na een paar keer zeuren van kindlief: “vooruit dan maar!” roept??
Of zo’n moeder die altijd met haar kind in onderhandeling gaat en na 3 minuten “onderhandelen” kindlief zijn/haar zin geeft en roept: “maar dan moet je wel….”

Wedden dat jullie dat dachten? Dat soort moeders staan op dit moment nogal in de belangstelling.
Maar jullie hebben het mis!
Want dit zijn moeders, die poging doen, grenzen te stellen. Die poging mislukt wel is waar, maar er is een besef van de moeder, dat ze het ook NIET goed zou kunnen vinden.

Op Channel 4 is een gezin te zien, van maar liefst 7 kinderen, waar alles mag.


Gewoon alles mag, zonder strijd en zonder onderhandelingen.
De enige twee regels die er zijn zijn: niet liegen en elkaar geen pijn doen.
En verder mogen de koters het alle zeven helemaal fijn zelf weten..

Het zal je niet verbazen, maar naar school gaan doen ze niet. Paps en mams leren ze lezen en schrijven. Als ze daar zin in hebben tenminste. Een van de knullen wilde het leren lezen en schrijven toen het lastig begon te worden dat hij niet via de Xbox met zijn vrienden kon communiceren.

Dat de kinderen bij lange niet op het schoolniveau van hun leeftijdsgenootjes zijn, boeit de ouders totaal niet.
Dat zijn zo van die dingen waar ik me echt over kan verbazen. Alles mag….Maar hoe vervelend gaat dat voor die kinderen worden, op het moment dat ze een baan willen?
Ze blijven geen schattige peuters tenslotte…En hoe vind je een partner als je aldoor denkt dat niemand iets van jou mag verlangen..

Echt nieuw is dit natuurlijk niet.
Toen ik twintiger was, was de anti-autoritaire opvoeding heftig in de mode De kinderen die daarin opgroeiden zijn er afwisselend blij mee, boos over. Maar ik kan me niet herinneren dat dat destijds zover ging als deze familie.

bron http://metro.co.uk/2017/10/22/mum-who-lets-kids-live-without-rules-not-bothered-that-theyre-failing-school-7018250/

lees ook eens:ouders langs de kant van de lijn of – ook leuk – de moeder en haar oogkleppen

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *