Het Tv programma  De  Opvoeders  versus  Jo Frost.

De opvoeders

Het Tv programma  De  Opvoeders  versus  Jo Frost.

Een programma als dat van Jo Frost, bekeek ik toch altijd met kromme tenen…
Het lawaai van dat programma! Dat toontje van “JoJo” !
Het hele programma had wat mij betreft een hoog “ooooh neeeee datdoejetochniet” gehalte.
Niks mis mee om daarvoor af en toe achter de buis te gaan zitten.

Ik vertrek, help mijn man is klusser, de slechtste chauffeur van Nederland: ze zijn allemaal op dat principe gebaseerd en trekken volle zalen. Nou ja huiskamers. Maar zitten ouders daar nu op te wachten  als het gaat om opvoedvragen?

Je snapt dat ik met lage verwachtingen voor de buis ging zitten om De  Opvoeders te bekijken. Mijn verwachtingen waren lager dan laag.

De opvoeders bekeken

Maar wat een verademend prettig programma is dat ! Geen belerende nanny die ouders keer op keer voordoet hoe ze op hun knieën moeten zakken en hun kind recht aan moeten kijken.
Wel een relaxte pedagoog die met humor en inzicht feedback geeft.
Hij bekijkt de situatie, legt uit waar en waarom het mis gaat, of waar en waarom het goed gaat.

De opzet van De  Opvoeders is geniaal van eenvoud. Neem een aantal heel verschillende gezinnen en stel steeds eenzelfde thema centraal.
Dat staat haaks op het programma van Jo Frost : daar staat steeds een gezin centraal. En dat gezin moet gered worden. En – het zal je verbazen – het lukt de nanny keer op keer. Ze lijkt potver Mary Poppins wel. Maar dan zonder plu.

Het is een programma dat ouders het gevoel kan geven : help, ik kan het niet zelf, ik heb iemand nodig die me uit de puree haalt. Ik kan dit allemaal niet aan! Ze zeggen het zelfs letterlijk : Help  Jo Frost!

Opvoeden daar in tegen, laat zien hoe lastig opvoeden is. Hoe het je met jezelf kan confronteren.  En hoe je jezelf als ouder van alles wijs kan maken. Hoe je als ouder de goede weg kan inslaan, om dan toch weer de verkeerde afslag te nemen.

Het is een programma dat ouders het gevoel kan geven: Verrek! Dat doe ik ook! Daarom luisteren mijn kinderen zo slecht ( vechten ze de hele tijd, eten ze hun bord niet leeg, of wat dan ook ) Het is een programma dat ouders het gevoel kan geven: he, ik kan dit oplossen!

Kortom  de zaak Jo Frost versus  De  Opvoeders  is wat mij betreft gesloten in het voordeel van opvoeden. ( en volgende week zit ik weer voor de buis )

meer over de opvoeders vind je hier

lees ook : Geef jij het juiste voorbeeld

 

 

8 antwoorden
  1. Lodi zegt:

    Ik ken dit programma niet, maar ga volgende keer kijken, ben benieuwd. Jo vind ikaaltijd wel erg leuk, maar is wel steeds van het zelfde.

    Beantwoorden
  2. Rory zegt:

    Hmmmm, ik ben sowieso niet van dat soort programma’s eerlijk gezegd. Aan de andere kant negeer ik het journaal ook steeds vaker. Negatief nieuws, ik wil het niet meer ‘in your face’ gedrukt krijgen. Ik haal uit jouw verhaal dat het in ieder geval veel minder ‘sensatie’-televisie is. Goed om te weten voor als ik weleens toevallig daar beland.

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *