5x handige tips voor een mooie en duurzame babykamer

duurzame babykamer

Het inrichten van de babykamer is één van de leukste dingen om te doen tijdens je zwangerschap. Voor je baby wil je natuurlijk een veilige en mooie kamer, maar ook één die zo min mogelijk effect heeft op het milieu. Een duurzame babykamer is dé trend van 2019. Voor onze kinderen hopen we dat ze opgroeien in een gezonde en groene omgeving en dat begint bij de babykamer. Fairtrade meubels, tweedehands items, groene energie en ecologische verf zijn een paar handige tips voor een duurzame babykamer.

Groene merken voor de babykamer

Het kartonnen wiegje van Eco Cradle, bedtextiel van Bink Bedding of het ecologisch ledikantje van Zzzlaap: tegenwoordig is de keuze in groene meubels, accessoires en speelgoed eindeloos. De duurzame merken schieten als paddenstoelen uit de grond. DIY-projecten, tweedehands meubels of meubels lenen, zijn uiteraard nog duurzamer. Maar het is begrijpelijk dat een paar nieuwe items onmisbaar zijn bij het inrichten van je babykamer. Kies dan altijd voor een duurzaam merk.

Een duurzaam likje verf op de muur

Verf bevat vaak schadelijke stoffen. Tijdens het schilderen komen deze stoffen vrij en kunnen soms nog dagen of weken lang blijven hangen. Iets wat natuurlijk niet wenselijk is bij de kamer van je pasgeboren baby. Kies daarom voor natuurlijke verfmerken, zoals Mommy Paint. Een milieuvriendelijke verf zonder schadelijke stoffen waar zelfs zwangere vrouwen mee aan de slag mogen gaan.

Duurzame babykamer, duurzame energie

Één van de belangrijkste dingen in de babykamer is het reguleren van de juiste temperatuur. Het mag niet te warm en niet te koud zijn. Uit onderzoek is gebleken dat de meest ideale temperatuur voor de slaapomgeving tussen de 16 en 20 graden ligt. Kies je voor een duurzame babykamer dan kies je voor duurzame energie. Je kunt kiezen voor een groene energieleverancier of investeer in duurzame energiebronnen zoals zonnepanelen. Ook is een slimme thermostaat geen overbodige luxe. Ideaal om de temperatuur op bepaalde tijdstippen constant te houden, zonder te veel energie te verbruiken.

Een beetje van nu en een beetje van toen

Vintage is helemaal hip en belangrijker nog: vintage is duurzaam. Bezoek tijdens je zoektocht naar items voor de babykamer ook eens een tweedehandswinkel of op een rommelmarkt. Vraag rond bij familie en vrienden of zij nog meubels hebben staan, die jij kunt lenen voor de babykamer. Sommige items heb je namelijk maar een paar maanden nodig. Zonde om dit allemaal nieuw aan te schaffen. Bovendien is de combinatie van nieuw en oud helemaal hip. Het maakt je babykamer niet alleen duurzaam, maar geeft de kamer ook een persoonlijke en vintage touch.

Less is more

Bij het shoppen voor de babykamer zie je soms door de bomen het bos niet meer. De keuze is reuze in babyproducten, waardoor het soms moeilijk is om je in te houden. Houd er rekening mee dat je baby in het begin nog niet zoveel nodig heeft. Beperk het aantal speelgoed en accessoires en koop alleen het noodzakelijke.

 

Kortom, bij de ideale duurzame babykamer kies je voor tweedehands en/of duurzame meubels en accessoires, ecologische verf en groene energie.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *