Drie uur internet per week, kan dat?

internetten

In China wil de overheid het internetten van kinderen beperken door ze nog drie uur internet per week toe te staan.
De vraag hoe je dat moet organiseren, laat ik hier even buiten beschouwing. De vraag die mij bezig houdt is: moet je willen dat de overheid zich tot op dit niveau met de opvoeding bemoeit.
Mag de overheid bepalen, hoe lang jouw kind achter een scherm zit?

Ik durf te wedden dat je nu heel hard neeeee, geroepen hebt. Het idee, dat de regering wel uitmaakt hoe lang jouw kinderen mogen internetten. Getver, dat bepaal ik als ouder toch zeker zelf wel…
Een hele redelijke gedachte, vind ik. We willen onze kinderen naar eigen inzicht opvoeden en er geen staats-robotjes van maken.

Maar met deze instelling negeren we een probleem. En dat probleem is, dat wij natuurlijk onze kinderen helemaal niet alleen en zelf opvoeden. Je familie, je buren, de juffen op school, ze voeden allemaal mee op. De vriendjes van je kind en vergeet vooral de influencers niet, ze maken allemaal deel uit van de opvoeding. Of we het leuk vinden of niet.

Stel nu eens dat het niet alleen verboden, maar zelfs onmogelijk zou zijn dat kinderen meer dan 3 uur per week achter hun scherm zitten te internetten…. Zie ik je daar opgelucht adem halen? Nooit meer gezeur over schermtijd? Kinderen die weer gewoon buiten gaan spelen ? Buurkinderen die gezellig een potje Kolonisten van Catan komen doen? Nooit meer gedoe over het kopen van veels te dure games?

Wat een genot!
Als we vinden dat onze kinderen minder achter een scherm moeten zitten, dan zullen we dat als ouders met elkaar moeten regelen. Alleen lukt het je niet. Het moet normaal worden dat een kind niet de hele dag achter een scherm zit.

Maar dat moeten we zelf doen en willen, niet de overheid.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *