Samen met je kind gamen

gamen

Over de vraag of gamen goed of slecht is voor je kind, zijn we nog lang niet uitgepraat.
Het is natuurlijk ook lastig om te onderzoeken: onze kinderen zijn de eerste generatie die is opgegroeid met zo iets als internet.

Of gamen nu goed of slecht is, hoe lang je kind mag gamen, het zijn vragen waarop we het antwoord nog niet echt weten. Maar twee dingen weten we wel !

1 Alles waar te voor staat, is niet goed.

Dus wanneer jouw kind alleen nog maar wil gamen, moet je als ouder ingrijpen ) en het liefst nog wat eerder

2 Alles wat je samen doet is leuker! Dus gamen ook..

Je leest me goed, samen gamen is onnwijs leuk (en echt niet alleen voor je kind). En daar ga ik het in dit artikel eens over hebben.

Ik heb het gamen van mijn zoon geleerd.

Toen zoonlief zo´n zeven jaar oud was, begonnen computerspelletjes hem te interesseren. Ik had daar toen – ik geef het eerlijk toe – de ballen verstand van… Maar ik haalde spelletjes uit de bibliotheek. Skipper en Skeetle  kan ik me nog herinneren en die speelden we. Soms speelde hij ook alleen.

Online games.

Zoonlief was zo’n jaar of dertien toen hij enthousiast raakte over een online rollen spel. Runescape, heette het. Zou het nog bestaan. Ik wilde wel eens weten wat daar nu zo leuk aan was en al snel speelde ik mee.

Ik was destijds, we spreken van 16 jaar geleden, echt waar de enige ouder die meedeed met een game. Als zijn vrienden online waren informeerden ze altijd of ze met J, met mij, of met ons beiden van doen hadden.
Al snel leerden ze dat als ik er ook was,  er een antwoord kwam. Wanneer hij alleen was, vond zoonlief, die nu eenmaal een trage schrijver is, het te veel werk om te chatten.

Al spelend raakte ik op een dag in gesprek met een Noorse jongen en zijn vader. “Wat leuk ”, zei ik, dat je met je kind meespeelt. ”Dat doet hier bijna geen enkele ouder ”. “Hier laat bijna geen enkele ouder zijn kind alleen on line”, antwoordde de Noorse vader. Een antwoord wat me wel even aan het denken zetten…. Inmiddels is zoonlief al ettelijke jaren het huis uit. We hebben het nog wel eens over Runescape. We missen die gezelligheid van toen…
Ik kan niet anders dan iedere ouder van harte aanbevelen, zoek een spel met veel opdrachten en game met je kind. Samen gamen is zoveel leuker dan alleen!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *