Het vervelende vriendje 

vervelend vriendje

Het gebeurt met regelmaat: je kind heeft een vriendje en als ze samenspelen gaat alles goed, maar als er anderen bij komen, wordt het een vervelend vriendje

Ineens. zomaar verandert zo’n gezellig vriendje in het vriendje from hell. De moeders van BabyenKind hebben er ervaring mee. 

Vervelend vriendje? Ik zeg nee.

Moeder K is na een aantal jaren door de wol geverfd en meldt: “Ik heb besloten dat ik geen baan als politieagent ambieer. Er zijn combinaties van vriendjes die niet werken. Dus die nodig ik niet meer tegelijk uit. Als ze tegelijk willen komen spelen, zeg ik gewoon nee en mag het andere kind de volgende dag komen” 
Haar zoon laat zich zaken wat makkelijk aanleunen, zo heeft ze het bijvoorbeeld meegemaakt, dat de twee vriendjes leuk buiten gingen spelen en dat haar zoon niet mee mocht doen… 

“Soms”, zegt ze eerlijk “doet mijn zoon ook niet leuk. En in de loop van de jaren heb ik geleerd op zo’n moment een einde aan de speel date te maken. Morgen weer een dag tenslotte” 

Even en oneven nummers…

Moeder C heeft drie kinderen. Bij haar oudste heeft ze ontdekt, moet je werken met even nummers. Dus een vriendje mee, of drie. Maar twee vriendjes mee: dat geeft gedoe. 
Het is eigenlijk wel een heel goede strategie. 

Als het niet gezellig kan…

De dochters van Moeder E maken korte metten met ongezelligheid: “als het niet gezellig kan, dan maar helemaal niet”, is hun motto. 
Haar jongste dochter heeft een heel goede vriendin. Ze zien elkaar vooral in de zomermaanden op de camping, want ze wonen een flink eind uit elkaar. Op de camping verschijnt soms een derde meisje, dat graag het vriendinnetje voor zich opeist. Een schoolvoorbeeld van een vervelend vriendje… Dan gaat haar dochter gezellig ergens anders spelen. En dat vriendinnetje? Dat zoekt haar vanzelf weer op… 

lees ook: Brigit wil opgehaald worden uit Smaland

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *