Als je niet op een lijn zit

op een lijn zitten

Niet op een lijn zitten in de opvoeding, is dat erg? Of kan dat best?

Vaders en moeders denken vaak verschillend over de opvoeding.

Door de bank genomen geven moeders eerder en vaker toe dan vaders.Is dat erg ? Nee,op zich hoeft dat, natuurlijk helemaal geen probleem te zijn.Sterker nog : daardoor moeten beide ouders regelmatig kritisch kijken naar wat ze nu wel en niet goed vinden en waarom. Een ander voordeel van een verschillende aanpak is dat kinderen al jong ervaren dat mensen verschillend over dingen kunnen denken.

Wat accepteren kinderen?

Kinderen accepteren makkelijk dat ouders verschillend met dingen omgaan, mist ( en dat is een hele grote mits ) de dagelijkse gang van zaken niet ter discussie staat. Dus de regels over eten , bedtijd, computertijd staan in steen gebeiteld.

wanneer jullie echt niet op een lijn zitten

Lastiger wordt het als je als ouder echt verschillende opvoedstijlen wil hanteren. Als de ene ouder denkt: daar komen ze vanzelf wel achter, laat maar en de andere ouder denkt : ze moeten in het leven leren wat mag en niet mag, dan wordt het al een stuk lastiger om die twee stijlen bij elkaar te brengen. Op een lijn zitten hoeft echt niet altijd, maar dan gaan de lijnen wel heel ver uit elkaar lopen..

Dat kan de nodige ruzies en frustraties met zich mee brengen en dat is zeker niet bevorderlijk voor een gezamenlijke aanpak van de opvoeding. Maar dan nog is er niks aan de hand, zolang je als ouders elkaar blijft respecteren.

Geniet ervan dat de andere ouder het wel opbrengt om streng en consequent te zijn, ook dat hebben kinderen nodig. Geniet ervan dat je partner heerlijk met de kinderen de hele middag heeft geknutseld, want ook dat hebben kinderen nodig.

En bovenal denk aan de gouden regel : val nooit mekaar af! Dat is honderd keer belangrijker dan altijd maar op een lijn zitten!

Lees veder Mijn kind: Opvoeding- Hoe overleeft je relatie je kinderen

op een lijn zitten

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *