6 Redenen om een hekel aan zwemlessen te hebben.

zwemles

Oke, natuurlijk, ik zal niet zeggen dat zwemlessen niet nodig zijn! Integendeel, in ons waterrijke land, is zwemles een ab-so-lu-te must. Maar dat wil niet zeggen dat ze leuk zijn.

Nu ik erover nadenk: een heleboel dingen die moeten zijn niet leuk. Tandenpoetsen, gezond eten, gezond eten koken, een huis schoon zien te houden, boodschappen doen…ik kan nog wel even doorgaan, maar we hadden het over zwemles en waarom dat zo vervelend is.

waarom ik een hekel had aan zwemlessen

Het is duur.
Als je je kind opgeeft voor zwemlessen, dan denk je: “ooh, valt mee. Paar tientjes per maand”…Totdat je erachter komt, dat het geen maaaaanden gaat duren maar jaaaaren.

En dat brengt ons direct bij punt twee.
Het duurt eindeloos! Nu zijn er tegenwoordig zwembaden die snelcursussen aanbieden. Lijkt mij persoonlijk ideaal. Vreemd genoeg verzetten allerlei andere zwembobo’s zich daartegen. Een kind zou zo beslist niet goed leren zwemmen. “Mijn neus”, denk ik dan. “Zo verdienen jullie gewoon veel minder! ” ( oke, ik geef toe, ik heb een achterdochtige geest)

Wachten.
En zo ben ik automatisch bij punt drie. Al die jaren dat je kind zwemlessen heeft, zit jij in een warm, vochtig en benauwd zwembad te wachten. Geloof mij: dat is het tegenovergestelde van me-time.
En helemaal als je nog een dreumes bij je hebt! Er is geen barst te doen voor kleintje, als grote broer/zus zwemles heeft.


Je ziet het, we zijn bij mijn volgende klacht….

Een saggerijnig, moe en nat kind weer droog en in de kleren krijgen.
Het is een taak waarvoor je verdikkeme een prijs zou moeten krijgen. En dat doe je dan , elke week weer, zonder enige vorm van beloning. Ja zelfs zonder enig dank je wel.

En dat doe je dan allemaal in de tropische hitte van een kleedkamer vol met andere kinderen.
Uhmmmm hebben jullie je wel eens afgevraagd hoeveel van die kinderen in het zwembad plassen?

Niet doen. Want dan ga je helemaal nooit meer…..

meer lezen over zwemles? Dan is tips en trucs voor de zwemles wel wat voor jou !

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *