Moet je alles voor je kind overhebben…#FelicityHuffman

Felicity Huffman

“Ik heb alles voor mijn kinderen over”, ik zeg het al zolang ik moeder ben en met mij bijna alle moeders van de wereld, denk ik zo.
Geloof me, ik maak geen grapje als dat ik dat zeg. En ik weet zeker jullie ook niet.
Als dat zo is: dat we alles voor onze kinderen over hebben, is het dan terecht dat de actrice Felicity Huffman, in de media verguisd wordt, omdat ze de weg naar de Universiteit voor haar dochter, plaveide….

Felicity Huffman….

Felicity Huffman, deed wat menig moeder zou doen als ze er de kans voor kreeg, ze hielp even een handje. Een oneerlijk handje, dat wel. Maar ik ben er zeker van dat ze zichzelf heeft wijsgemaakt, dat het helemaal niet oneerlijk was…Dat dochterlief een moeilijke periode achter de rug had, dat haar kwaliteiten op deze school veel beter tot bloei zouden komen, dat ze hier zich veilig zou voelen, dat, dat dat..

ze was de enige niet…

En ze was ook bij lange na de enige niet he? In de rechtszaak waarin zij voor deze fraude terecht staat, staat ze bepaald niet alleen. Een en dertig ouders zijn aangeklaagd. Een en dertig curling moeders en vaders..
En echt jongens, je maakt mij niet wijs dat er in het hele wijde Amerika niet veel en veel meer vaders en moeders zijn, die echt alles voor hun kind over hebben.

moeten we als moeders alles voor ons kind overhebben?

Maar, en dat is de vraag die ik hier aan de orde wil stellen: moeten we als moeder wel alles voor ons kind willen overhebben? Ik heb het nu even niet over me-time, even tijd voor je zelf of hoe je het wil noemen. Ik heb het over je kind loslaten, je kind haar eigen strijd laten strijden. Want leren gaat soms van auw…..Wanneer je kind moeilijkheden overwint, dan wordt het daar groot en sterk van en trots op zichzelf.  Veel trotser dan op een diploma, toegang tot een opleiding, die op valse gronden verkregen zijn.

het antwoord op de vraag…

Het antwoord op de vraag moet je alles voor je kind overhebben, is dus JA. Je moet het voor je kind overhebben dat jij als moeder de problemen van het leven niet weg tovert, zelfs als je dat wel zou kunnen en dolgraag zou willen….

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *