10 does en don’ts voor de kraamvisite

kraamvisite

Kraamvisite, voor de een een must, de andere kan niet wachten tot ze kan gaan… Maar wist je dat er ook voor kraamvisite – ongeschreven – regels gelden?

Zo hou je de kraamvisite voor iedereen super gezellig

1. Zeg de verkeer de babynaam ( en liefst 3 keer ) Je zult het de rest van je leven moeten horen. De baby heeft er geen last van, de ouders hebben er geen last van….maar jij well!
Waar jonge ouders wel last van kunnen hebben, zijn flauwe grappen over de naam. Begrijp je werkelijk niet hoe je de naam moet uitspreken ( niet zo vreemd in deze tijd van vreemde namen) vraag het dan gewoon

2. Vraag niet of de trotse moedere iets over zich heen wil leggen terwijl ze borstvoeding geeft. Borstvoeding geven is niet zo makkelijk als het lijkt,vooral de eerste paar dagen is het lastig en kunnen moeders er behoorlijk zenuwachtig van worden. Dus begin niet met zeuren, als de moeder gewoon de borst te voorschijn haalt en jij kan er niet tegen, dan is dat jou probleem. Breng de kopjes maar naar de keuken. En als je er toch bent, ruim dan gelijk even de vaatwasser uit.

3. Kom nooit onaangekondigd op kraamvisite. Jonge moeders zijn druk en moe. Het is voor hen niet œrgezellig als er iemand onaangekondigd voor de deur staat. Misschien wilde ze net de was gaan doen. Of douchen…

4. Zeg nooit: maar je kan toch gaan slapen als de de baby slaapt?? Heb je enig idee wat er allemaal nog meer moet gebeuren als de baby slaapt? Stofzuigen, die afwasmachine, even heerlijk onder de douche, de was en wie weet…even een blik op je laptop.

5. Je hebt toch niet aangeboden de baby wel even vast te houden terwijl de nieuwbakken moeder de koffie ging halen ???? Denk erom: het is tijdens een kraamvisite precies andersom: jij loopt en zorgt voor jezelf en je laat de moeder even heerlijk zitten met de baby op schoot.

nog 5 don´ts

6.Vraag noooooit : vond je het erg dat je ….om daarna door te vragen over zaken als zaken als keizersnee en ruggerpik, van die dingen die ze gezworen had nooit te zullen doen. Dat zijn gesprekken voor later. Misschien. Misschien wil de moeder er ook helemaal niet over praten., niet tijdens de kraamvisite en eigenlijk nooit niet. Dat is dan haar goed recht.

7. Nodig haar niet uit voor iets leuks en zeker niet voor voor Zuma en Yoga en dat soort zaken Moeders die net zijn bevallen zijn geen fotomodellen, misschien worden ze het ooit weer, maar zeker niet nu ! En eerlijk gezegd: hun hoofd staat daar ook helemaal niet naar! Hun hoofd staat naar die allerliefste baby die ze net op deze aarde hebben gezet

8. Vertel niet hoe makkelijk jouw bevalling was. En dat jouw kinderen alle zes, vanaf dag een acht uur sliepen is ook iets wat een kraamvrouw niet wil horen. We zullen je een geheimpje verklappen: op dit moment is er maar een kind waar ze in geinteresseerd is: haar eigen.

9.Blijf geen uren plakken!! Behalve dat ze genoeg te doen heeft, is ze waarschijnlijk ook best moe.Een uur is echt meer dan genoeg ( een half uurtje mag gerust ook) ! Zelfs als de kraamvrouw aandringt: niet doen, je komt over een paar weken wel weer!

10.Vraag nooit: slaap je nog een beetje?? Ze slaapt niet. Begin er niet over.

Dat waren onze 10 tips, veel plezier op de kraamvisite!

lees ook eens: Cynthia op kraambezoek

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *