Met zoonlief op pad, samen banjeren

banjeren

Hoe de gewoonte ontstond weet ik niet meer, maar vanaf dat mijn zoon een jaar of vijf was, gingen we met regelmaat samen “banjeren” Als ik je iets kan aanraden om te doen met je kind dan is het wel banjeren.  Het is heerlijk voor moeder en kind.

Wat is banjeren?

Bij ons zag het er als volgt uit. Je gaat naar een andere stad, waar je iets wil bezoeken. Bij voorkeur een tentoonstelling of een museum. Het moet iets leuks zijn, maar het mag niet de hele dag in beslag nemen. Een dierentuin bijvoorbeeld, is geen goed uitgangspunt voor een dagje banjeren.

Het echte banjeren begint

Wanneer je uit de tentoonstelling komt, loop je de stad in. Nu begint het echte banjeren. Je loopt samen zoals het jullie uitkomt. Leuk straatje links, “zullen we daar eens in gaan rechts”
Je blijft kijken voor leuke etalages, bij de orgelman en een vrachtauto die staat uit te laden.
Alles, ja alles is leuk als je banjert. Je zult merken dat je onderweg van alles tegenkomt. Straat artiesten, dronken mannetjes, katten die een eindje met je meelopen.
Natuurlijk moet je onderweg wat eten. Het vinden van het ultieme eetplekje kan ook behoorlijk wat tijd in beslag nemen, kan ik je vertellen.

Niet bang zijn dat je verdwaalt

Misschien denk je: “als ik door een stad ga lopen, ben ik in 5 minuten verdwaald”. Ik kan je verzekeren, dat da enorm meevalt. De Nederlandse binnensteden zijn namelijk niet zo groot.
Je hebt het ogenblikkelijk door, als je de binnenstad uitloopt
En iedereen in de stad weet de juiste weg naar het station en….jullie hebben Google Maps, mijn zoon en ik deden het zonder. En we waren altijd voor het eten thuis!

Spelregels

Er zijn een paar spelregels om goed te kunnen banjeren
1 je moet van te voren een leuk doel hebben
2 het kan maar met een kind tegelijk
3 er moeten ook vaste afspraken inzitten, zoals aan het einde eten we pas een ijsje
4 durf! Go with the flow

lees ook een: waarom? Daarom!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *