Goed eten is belangrijk!

Goed eten is belangrijk!

Goed eten is belangrijk, voor je baby, maar ook voor jezelf. Steeds meer komen we tot die ontdekking: Dat wat je eet een enorme impact heeft op hoe goed je je voelt. Of hoe beroerd, dat kan natuurlijk ook.
Dat we daar nu pas achter komen, is niet zo vreemd. Voor het eerst in de historie staan ons zo ongeveer alle voedingsmogelijkheden van de wereld ter beschikking. Nog geen 25 jaar geleden was er in Nederland geen lekkere sappige mango te krijgen. Om maar eens een voorbeeld te noemen.
Mijn vader die een tijd in de tropen heeft gewoond, kwam 55 jaar geleden blij thuis met…..een echte annanas. Hij was er zo blij mee. Nu liggen ze in grote stapels op de markt. En  nu koop je  met een beetje geluk 3 mango’s voor een euro. Lekker sappig en rijp.

Omdat het allemaal zo nieuw is, veranderen de inzichten in wat nu wel en wat nu geen gezonde voeding is, razend snel. Ik merkte al veel verschil tussen de adviezen die ik voor mijn dochter kreeg en die ik 5 jaar later voor mijn zoon kreeg!

Zij mocht nog wel sinaasappel door haar banaan, bij mijn zoon keken ze me aan of ik hem wou vermoorden, toen ik vrolijk riep : “ja !! banaan met sinasappel!”

darmen

Verantwoord eten heeft direct invloed op de stoelgang! Zo hebben we jaren gedacht dat we veel vezels moesten eten om onze darmen aan het werk te zetten. Maar nu blijkt dat het juist fruit is, wat de truc doet! Veel moeders maken zich met regelmaat zorgen over de stoelgang van hun kinderen en soms is dat ook terecht. Darmklachten zijn echt reuze vervelend en die wil je het liefst voorkomen. Daarom zorg je ervoor dat je  kind iedere dag fruit eet

lees ook: sparen voor je kind

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *