Lekker uit de oven !

oven

Is het jou ook wel eens opgevallen dat alles wat uit de oven komt, gewoon lekkerder smaakt?

Het lijkt langzaam aan mooi weer te worden, maar buiten is het nog vaak guur en fris. Prima weertje om ovengerechten op tafel te zetten!

Hmmmm, restjes uit de oven.

Dit is echt een heerlijke manier om en je restjes op te maken en nauwelijks te hoeven koken!
Je neemt een restje gekookte aardappelen. (Desnoods kook je de dag ervoor wat meer) Je neemt een rest groenten. Het maakt echt niet uit welke: bloemkool, sperzieboontjes, broccoli.
Zorg voor een paprika en wat tomaten.

De vegaversie:

Smeer een ovenschaal in met boter. Leg de plakjes aardappel onderop. Leg er dan de groenten-van-gisteren  op en leg daarop de in stukjes gesneden paprika en de in plakjes gesneden tomaat.*
Hierover heen strooi je een dikke laag geraspte kaas, een dun laagje paneermeel en over het paneermeel verdeel je wat klontjes echt boter.
Zet dat ongeveer 20 minuten in een oven van 175 graden. En smullen maar.
Tip: als je erg kieskauwende kinderen hebt, maak dan een kaassaus die over de groenten heen giet. Gaat er in als koek, eehhhh kaas.

De vleesversie:

Je doet precies hetzelfde als bij de vegaversie tot het *. Dan maak je wat (runder)gehakt aan, net zoals je dat altijd gewend bent. Maar nu maak je geen ballen, maar je rolt het gehakt uit tot een lap, die het groenten mengsel bedekt. Schuif de schaal een half uurtje in een oven van 200 graden.

Groenten uit de oven.

Iedereen kent inmiddels wel aardappeltjes uit de oven. Maar wist je dat je daar ook heel lekker groenten bij kan doen? Bijvoorbeeld wortel (net zo groot snijden als de pieper), uien, pastinaak, paprika ( leg die er wel pas het laatste kwartier bij)  Wat smaakmakers betreft kan je je helemaal uitleven: rosmarijn, oregano, olijven, gedroogde tomaten, kappertjes, knoflook…Doe het alleen niet allemaal tegelijk.

En eet smakelijk!  Heb jij nog een ijzersterke oventip?

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *