Tips om ervoor te zorgen dat je kind genoeg fruit eet

fruit eten

Fruit eten? Zo maak je het aantrekkelijk.

Het kan lastig zijn om je kind genoeg vitamines binnen te laten krijgen. Een goede manier om dit voor elkaar te krijgen, is om je kind voldoende fruit en groenten te geven. Echter is dit vaak makkelijker gezegd dan gedaan. Er zijn een aantal tips die jou erbij kunnen helpen om ervoor te zorgen dat je kind genoeg fruit eet. Benieuwd naar deze tips? Wij zetten ze hieronder op een rij!

Zet het in het zicht

Een goede tip om ervoor te zorgen dat je kind meer fruit eet, is om het fruit in zicht te zetten. Zo ziet je kind het telkens en dit vergroot de kans dat hij/zij ook daadwerkelijk vaker een stuk fruit pakt. Verstop het fruit dus niet, maar zet het op een plek neer waar je kind het veel voorbij ziet komen. Een aanrader is om verschillende soorten fruit in een fruitmand te doen, zodat hij/zij ook nog kan kiezen. Wil je regelmatig een fruitmand thuis hebben staan, zodat zowel jij als je kind vaak fruit kunnen eten? Zo nu en dan een fruitmand bezorgen thuis is dan handig om te doen.

Geef zelf het goede voorbeeld

Als je ervoor wilt zorgen dat je kind meer fruit gaat eten, dan is het belangrijk om zelf het goede voorbeeld te geven. Wanneer jij ongezonde snacks aan het eten bent, is de kans groot dat je kind dit ook wilt. Kinderen zien ouders als voorbeeld dus als je wilt dat je kind meer fruit eet, is het slim om dit zelf ook te doen. Zo laat je zien dat het belangrijk is om fruit te eten. Grote kans dat jouw kind hierdoor ook sneller naar het fruit grijpt.

Verwerk het in smoothies

Vind je kind smoothies wel lekker, maar lukt het maar niet om hem/haar een stuk fruit te laten eten? Dan is het een goede tip om het fruit gewoon te verwerken in smoothies. Zo krijgt hij/zij nog veel voldoende fruit binnen, maar heeft je kind het waarschijnlijk niet door dat er echt zoveel fruit in zit. Zo heb je binnen no time een smoothie die vol zit met vitaminen en voorkom je dat je kind helemaal geen fruit eet.

Blijf variëren

Als je jouw kind al een paar dagen op rij een appel geeft, is het mogelijk dat hij/zij hier op een gegeven moment geen zin meer in heeft. Om ervoor te zorgen dat je kind wel genoeg fruit eet, is het daarom belangrijk om te variëren in soorten fruit. Probeer de ene dag iets anders dan de andere dag, want op deze manier blijft het afwisselend en zorg je niet telkens voor dezelfde smaak. Wat je ook kunt doen als je kind oud genoeg is, is samen naar de supermarkt te gaan en hem/haar het fruit te laten kiezen. 

Deze tips hierboven kunnen erbij helpen om jouw kind meer fruit te laten eten. Het kan lastig zijn, maar het is wel belangrijk om te doen. Fruit bevat goede voedingsstoffen en vitamines en bevordert een gezonde leefstijl. Besteed hier dus zeker genoeg aandacht aan, zowel voor je kind als voor jezelf!

Lees ook eens: Kamperen met kleine kinderen

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *