Je kinderen genoeg vitamine C binnen laten krijgen

vitaminen

Er zijn natuurlijk ontzettend veel vitaminen en mineralen die belangrijk zijn voor ons lichaam, maar die we niet altijd voldoende middels onze voeding binnenkrijgen. Vitamine C is een van deze vitaminen: ontzettend belangrijk, maar niet altijd bij de hand. Een gebrek aan vitamine C kan tot allerlei kwaaltjes en gebreken leiden, en ook in dit geval geldt dat voorkomen beter is dan genezen. Dus hoe zorg je er nu voor dat je kinderen genoeg vitamine C binnenkrijgen? We geven je een paar handige tips.

  1. Kindvriendelijke supplementen

De makkelijkste en meest voorkomende manier om extra vitamine C binnen te krijgen is middels supplementen. Denk bijvoorbeeld aan de vitamine C kauwtabletten of bruistabletten: beiden bij uitstek geschikt voor alle leeftijden. Door iedere dag een tabletje in te laten nemen zorg je ervoor dat de basisbehoefte aan vitamine C vervuld is; en dat is vaak toch net wat makkelijker dan al die ongewenste etenswaren voorschotelen.

  1. Broccoli en witlof

Zowel broccoli als witlof zit boordevol vitamine C – maar dit is nu niet direct een groente die de kids graag zullen eten. Je kunt de witlof aantrekkelijker maken door deze in een lekkere groene salade met appeltjes en walnoten te mengen, of deze belangrijke groenten gewoon in een groene smoothie te verwerken. Voeg wat zoete fruitsoorten aan de smoothie toe; en genieten maar!

  1. Kiwi’s en sinaasappels

Hoewel sinaasappels waarschijnlijk het eerste zijn waar je aan denkt, zit er meer vitamine C in kiwi’s. Ideaal om die groene smoothie wat zoeter mee te maken dus, maar ook gewoon lekker als gezonde snack na schooltijd. Naast vitamine C zitten kiwi’s (en ook andere soorten fruit) ook nog eens boordevol belangrijke vezels; en ook dat heeft het lichaam hard nodig.

  1. Rode paprika’s

Hoewel de gele en groene paprika’s het avondmaal lekker vrolijk maken, zijn het juist de rode paprika’s die vol goede vitaminen zit. Lekker om als gezonde snack mee naar school te geven of in de maaltijd te verwerken. De rode paprika’s zijn lekker zoet, en met een paar stukjes rauwe paprika per dag hebben je kids de dagelijkse portie vitamine C zo binnen.

  1. Zoveel mogelijk rauw eten

Hoewel er genoeg groenten en fruitsoorten te vinden zijn waar veel vitamine C in zit, is deze vitamine C ook zo verloren. Wanneer je bepaalde groenten te lang kookt verliezen ze namelijk alle gezonde vitaminen en mineralen; vitamine C reageert nu eenmaal niet zo goed op water. Probeer de groenten dus zoveel mogelijk rauw te verwerken, of kook ze in een klein laagje water.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *