Hoe maak je vlees eten leuk in je zwangerschap?

vlees eten

De inzichten wat je wel en wat je niet mag eten tijdens je zwangerschap, staan niet in steen gebeiteld. Soms valt er iets af: bij nader inzien niet zo schadelijk als gedacht, soms komt er iets bij: bij nader inzien wel schadelijk. Maar laten we eerlijk zijn, als je zwanger bent, mag er ineens een hoop niet. En laten we eerlijk zijn: daar kan je best eens flink van balen ( ik kon dat in ieder geval wel, zeker alshet ging om vlees eten)

Echt afblijven


Waar je echt van moet afblijven zijn sigaretten, alcohol en de kattenbak. En wat je ook beslist niet doen moet, is bijna rauw vlees eten. Wanneer jij – net als ik- een kannibaal bent en een tartaartje, hamburger, slavink het liefst in een pan gooit, drie tellen aan de ene kant pakt en drie tellen aan de andere, dan is dat best lastig. Ik kan echt smullen van een hamburger die net aan gaar is, terwijl mijn familie daarvan grizelt en zich afvraagt hoe ik het naar binnen krijg.
Maar  tja, in je zwangerschap moet je je vlees echt doorbakken.

vlees eten
vlees eten tijdens je zwangerschap

Hoe maak je vlees eten toch leuk?

In de eerste plaats: als je maar half van plan was, eens een echt goede koekenpan te kopen, dan is NU het moment. Bezuinig er niet op. Een kind kost nu eenmaal handenvol geld, in een periode al deze merk je zo’n uitgave nog nauwelijks op. En een goede pan gaat jaren mee.
Juist omdat je vlees  nu door en door gebakken moet zijn, heb je een pan nodig die de warmt goed vast houdt en langzaam je vlees door bakt, nadat je het de beroemde drie tellen onder, drie tellen boven hebt gehouden.
Wanneer je je vlees zachtjes gaar bakt, blijft het lekker sappig en mals.
En zo wordt vlees eten al weer een stuk leuker.

Geen mayo en zo

Ik werd toen ik zwanger was al dik genoeg, ik vermeed mayo en ketchup als smaakmakers, nu was ik daar toch al niet zo dol op. Dus die was makkelijk.
Neem een augurkje en een tomaatje, een schijfje komkommer en een zilveruitje. Koop een pot piccalilly…. Even zoeken en je vindt jouw smaakmaker!

Hou vol en zet hem op !

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *