Baby fotos maken met de mobiele telefoon

fotoalbum

Hoe maak je een leuk fotoalbum voor je baby met foto’s van je mobiele telefoon?

Foto mogelijkheden met mobiele telefoon

Say Cheese! Ach, wat een leuk plaatje! Tegenwoordig heb je helemaal geen professionele camera meer nodig om prachtige kiekjes te schieten. Gewoon met je eigen mobiele telefoon kan je al beeldschone plaatjes produceren! Grote telefoonmerken, zoals Apple, Samsung en Huawei, beschikken tegenwoordig al over een hoge kwaliteit camera of zelfs meerdere camera’s. Als je dus denkt dat je een professional nodig hebt of een duur fototoestel moet aanschaffen om jouw zoon of dochter mooi op de foto te krijgen, heb je het bij het verkeerde eind. Slechts één klik met je eigen telefoon en je baby staat er fotogeniek op!


Zowel iedereen die een mobiele telefoon heeft kan al foto’s maken van hoge kwaliteit. De discussie over of foto’s van Samsung of Apple nou mooier zijn, ga ik me niet in mengen, dat laat ik aan jezelf over. Zolang je werkt met een telefoon die jezelf fijn vindt, kom je al een heel eind. Elke telefoon heeft een camera aan de achterkant en aan de voorkant van de telefoon zitten. De camera aan de achterkant is voornamelijk bedoeld om foto’s van je uitzicht te maken, terwijl de camera aan de voorkant ook wel de selfie-camera wordt genoemd. Zo kan je niet alleen foto’s maken van je ‘poserende’ baby, maar kan ook gekke selfies maken met je baby. Zo heb je dus niet per se een derde persoon nodig als je een plaatje wilt schieten met je eigen pareltje. Verder bieden mobiele telefoons de optie om foto’s al in bepaalde formaten te schieten, zoals ‘vierkant’, ‘panorama’ en ‘rechthoek’. Net als bij professionele camera’s kan je ook een timer instellen van meestal 3, 5 of 10 seconden. Verder kan je er voor kiezen om de flits aan te zetten en om een LIVE foto te maken. Een LIVE foto maken houdt in dat je een bewegende foto maakt. Een bewegende foto? Ja, je kan als je de foto indrukt zien wat er gebeurt in de 1 seconde voordat je de foto maakt en de halve seconde nadat je de foto hebt gemaakt.

Het bewerken en delen van foto’s

Als je de hele photoshoot achter de rug hebt, kan het bewerken van foto’s beginnen. Is de foto helder genoeg? Moet er een effect overheen? Moet je de accenten wat aanscherpen? Wat je ook wilt bewerken aan je foto, het is zeker mogelijk. Allereerst kan je tijdens de fotosessie er al voor kiezen om foto’s te maken met een bepaald filter eroverheen, bijvoorbeeld zwart-wit of met een zilvertint. Het is echter gemakkelijker om achteraf de foto te bewerken, zodat je altijd de originele foto behoudt.

functies van de telefoon

Voor het bewerken van foto’s kan je allereerst je eigen functies van je telefoon gebruiken. Zo kan je dus filters toevoegen, bijsnijden en meer of minder licht bijschijnen. Als je klaar bent, kan je hier op de deelknop tikken en kan je de bewerkte foto delen via je geprefereerde social media platform. De basisopties zijn er dus, maar niet zo uitgebreid als applicaties die hier speciaal voor ontwikkeld zijn.

bewerken via Instagram

Een bekende hiervan is het sociale media platform Instagram. Je hoeft niet per se een foto te delen als je die bewerkt hebt. Op Instagram heb je enorm veel opties om je foto zo te krijgen hoe jij hem voor je ziet. Je hebt namelijk de keuze om een filter toe te voegen en/of je foto zelf te bewerken. Op Instagram heb je veel meer opties dan dat je mobiele telefoon aanbiedt, denk maar aan schaduwen, contrast en warmte in je foto creëren. Als je de foto bewerkt hebt, kan je de schattige foto van je kind bewaren of delen met je volgers!

picsart

Een andere handige applicatie waarmee je je foto op een creatieve manier mee kan bewerken is Picsart. Met Picsart kan je, naast het bewerken van licht, contrast, schaduw etc., meer knip en plak werk doen. Je kan bijvoorbeeld ook figuurtjes toevoegen, zoals hartjes en smileys. Ook kan je een andere foto in je huidige foto verwerken en/of plakken. Verder is er ook een tekenfunctie en een functie om tekst te typen in je foto. Deze app is dus passend als je een mooi kunstwerk er van wilt maken! Via Picsart kan je je foto ook delen met familie of vrienden via Whatsapp, maar ook plaatsen op Facebook of Instagram met je vrienden/volgers.


Als je gebruik maakt van social media apps of apps downloadt waarmee je je foto kan bewerken, verbruik je natuurlijk internet. Als je bijvoorbeeld naar een mooie plek bent gegaan om een fotosessie te houden met je kindje(s), bijvoorbeeld het strand of het bos, en je wilt een app downloaden of je foto delen, is het handig om over sim only onbeperkt internet te beschikken. Zo hoef je niet te wachten met het bewerken en showen van het prachtplaatje van je zoon of dochter. Als je al beschikt over een bepaald aantal MB’s en merkt dat je niet toekomt, is het gemakkelijk om een sim only vergelijking te doen om te kijken hoe je voordelig toch aan meer MB’s komt.

Foto album

Heb je nou een aantal foto’s van je baby of je gezin gemaakt en denkt dat het wel tijd is voor een foto album, heb ik nog een paar tips voor je. Sorteer bijvoorbeeld eerst de bewerkte foto’s, zodat de foto’s in je album ook over het gewenste licht en/of filter beschikken. Daarna kan je beginnen met het maken van een foto album.

foto album maken

Dat kan bijvoorbeeld nog op de ouderwetse manier: foto’s ontwikkelen en plakken in een album. Je kan bijvoorbeeld bij Hema of Kruidvat goedkoop (10 cent per foto) je foto’s laten ontwikkelen en zijn binnen 1-3 werkdagen al klaar. Met een leeg album, lijm en plakband kan je zo je middag vullen.
Daarnaast kan je er voor kiezen om een foto album online te maken. Zo zijn Albelli en Smartphoto twee websites waarbij je heel eenvoudig foto’s in een album kan kopiëren en plakken. Bij deze websites kan je er zelfs voor kiezen om een verjaardagskalenders, mokken en kaarten met gepersonaliseerde foto’s te maken. Via deze sites kan je ook je foto laten afdrukken op een beeldschone canvas.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *