Kan jij  ook eindeloos naar een spelende peuter kijken?

spelende peuter

Kijken naar  je spelende peuter.

Je hebt het als moeder zo ontzettend druk. Er moet zoveel. Er moet opgeruimd, gewassen en gestreken worden. En zelfs als jij Mien Proper niet bent: er moet iedere dag een stofzuiger door de kamer getrokken worden, op zijn minst op de plekken waar je peuter eet en speelt..

Boodschappen schreeuwen erom om in huis gehaald te worden, koken moet ook. Je kan niet elke dag een magnetron maaltijd op tafel zetten…
Ondertussen mag je gelukkig ook nog naar je werk. Maar dat betekent ook: kinderen van en naar de opvang brengen.

Ik kan me niet herinneren dat ik ooit eens gewoon ben gaan zitten kijken naar mijn spelend kind. Eerlijk: ik was blij als ze zoet speelden: kon ik ff dooooorrr

Nu mijn kinderen de deur uit zijn en ik alle tijd heb, vind ik dat ik mezelf daar te kort heb gedaan. Ik merk dat ik eindeloos kan kijken naar peuters.

spelende peuter

een spelende peuter

Mijn vriendin en ik stappen in Malaga uit het vliegtuig. Eerst een kopje koffie, dan verder, even genieten van de zon hier.
Op het terras zitten twee vrouwen en een peuter in een buggy. De vrouwen zitten lekker te beppen met een kopje koffie. De peuter zit in de buggy en observeert een mus.
Er zitten een heleboel mussen op het terras. Vin-je-ut-gek. Koekkruimels, broodkruimels, suikerkorrels. Het is een smulparadijs. Uit al die mussen heeft de peuter er eentje uitgezocht. Ik kan het zien aan de zijn ogen. Die volgen het beest nauwgezet. Als de mus in kwestie opvliegt, draait zijn hoofdje mee naar de tak. Het kind verveelt zich geen moment. Zijn aandacht is fantastisch om te zien. En hij leert wat over vogels, denk ik zo

Een dag later zitten we aan het strand. Een peuter is bezig steentjes en schelpjes in de golven te gooien. Dat blijkt serieus werk te zijn! Hoewel het strand bezaait ligt met steentjes en schelpjes, gaat hij iedere keer weer serieus op zoek, naar die ene steen. Soms pakt hij er een op, maar gooit hem weer op de grond. Niet goed genoeg!
Als hij later diezelfde toewijding kan opbrengen, denk ik, brengt hij het ver..

Spelende peuters, ik kan er eindeloos naar kijken.

lees ook eens : zijn die peuter driftbuien een bewijs van liefde?

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *