10 manieren om aandacht van je kind te krijgen

aandacht

Aandacht……., jij denkt dat je die niet kan krijgen van je peuter????
Wat ik nu ga vertellen is iets wat elke ervaren moeder allang weet. Ik hoop dan ook dat je aanvullingen hebt, zodat we boven de 10 uitkomen. Dat moeten we wel kunnen halen, lijkt mij zo…

Het is opmerkelijk hoeveel aandacht je van je kind krijgt als je die NIET nodig hebt….Dus als je aandacht van je kind wil, denk dan eens even aan dit soort situaties….

1)      Even gaan plassen.

Peuterlief zit heeel zoet in een hoekje te spelen. Jij denkt :oooh bliss, ik kan even alleen naar de wc. Je sluipt richting toilet…en dan “ ïk wil meeeeheeee!! ”

2)      Opmaken.

Je denkt :”die zit even zoet filmpje te kijken” en je pakt heel stilletjes je make-up tas. Je haalt geruisloos je make-up tevoorschijn…..”ikke ook!!!!!!” en daar ging je rust.

3)      Lezen.

Gisteravond ben je in een boek begonnen, een heerlijk boek, met een heldin die nog niet weet dat ze al haar problemen zal overwinnen . En dat jij het wel weet maakt geen bal uit. Zij heeft geen kinderen, alleen maar een wispelturige lover, daarom alleen al wil je dit boek uitlezen. Je doet het boek stiekem open…..”Voorlezen!!!!” roept je peuter..

4)      Snoepen.

Kinderen ruiken het, ik zweer het je, zelfs als je dat ene ( eigenlijk al oudbakken) koekje van het schaaltje in je mond stopt. onder het motto: zonde om weg te gooien…..Dan komen ze van alle hoeken aangerend “Ik ook, ik ook !!!!”

5)      Een goed gesprek starten met een vriendin.

Samen op de bank, kopje thee. Haar kind en jouw kind zitten heel zoet te kleuren, al een half uur. Ze lijken totaal geen ouderlijke aandacht nodig te hebben. Je vriendin en jij  hebben de ditjes en de datjes gehad en starten een serieus gesprek. Binnen 5 minuten staan ze voor jullie neus. “we weten niet wat we moeten doehoennn”

6)      Telefoneren.

Idem als 5.  Wanneer jij denkt : “ze zijn even zoet, nu kan ik dit telefoontje maken” …..Hup daar staan ze. Ik heb nooit een andere oplossing gezien dan de droppot open te trekken…Want dan kon ik tenminste rustig mijn verhaal afmaken. Geen aandacht, maar wel snoep: ze waren er altijd tevreden mee.

7)      Even iets aan het huishouden doen.

“En nu ga jij even lief spelen”, zeg je. “Dan gaat mama even stofzuigen.” Binnen 2 minuten komen ze je “helpen”. En weet je wat het ergste is? Tegen de tijd dat ze het kunnen, willen ze het niet meer. Daar kan je zeker van zijn.

8)      Even gaan liggen.

Doen!! Dan heb je zeker aandacht! Dan komen ze direct gezellig bij je liggen. Als je erg veel pech hebt, gaan ze je voorlezen…Dag rust

9)      Gecontreerd autorijden.

Hoe meer jij moet opletten in het verkeer, hoe harder ze je aandacht nodig lijken te hebben..Als jij stressend langs een vrachtwagen navigeert, dan hoor je : “Maham, maham,mammmm, je luistert niet eens!!”

10)   Seks

Dit is echt de ergste, nachten slapen ze door. Maar net die ene avond dat jij en je vent net gezellig dicht naar elkaar gekropen zijn…..staan ze in de slaapkamerdeur :”kannieslapen….”

lees ook  Als je peuter Bob de sloper is

11 antwoorden
 1. nicole orriens zegt:

  Even gaan bellen werkt inderdaad ook prima om de aandacht van je kind krijgen. Een zak chips opentrekken werkt bij mij ook altijd….

  Beantwoorden
 2. Daisy zegt:

  Haha, ik vind het altijd wel ‘gezellig’ als Liz mee gaat naar de WC. Ik heb ook het idee dat ze dan misschien gaat begrijpen dat je daar kunt plassen i.p.v. in een luier. 🙂

  Beantwoorden
 3. Jessica J. zegt:

  Hahaha, oh nee. Ik heb zelf geen kinderen, maar vind dit lijstje toch erg herkenbaar. Laatst gingen we een weekendje babysitten op m’n vriends petekindje. Ze is gefascineerd door computers en smartphones – eigenlijk door alles dat een scherm heeft – en door, tsjah, eender wat dat jij in je handen hebt. :’D

  Beantwoorden
 4. Amina zegt:

  Hahahaha, geweldig! En deze zin vind ik briljant: “zij heeft geen kinderen, alleen maar een wispelturige lover, daarom alleen al wil je dit boek uitlezen.” Hahaha!

  Beantwoorden
 5. Daniëlla zegt:

  Ooohhh, zo herkenbaar dit! Vanmiddag nog. Heel de tijd speelt ze in dr eentje met haar keukentje en mama wil even gaan werken… “mama!”

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *