4 tips om je kind aan te kleden

aankleden

Wordt het  aankleden nu makkelijker of moeilijker  nu je kind  hij geen baby meer is?

Nou het is makkelijker omdat hij best z’n armen voor je omhoog wil doen, of in een broekspijp wil stappen. Maar het wordt een stuk lastiger omdat hij zo wiebelig en draaikonterig is, nu hij een echte peuter wordt. ( die ook nog eens last krijgt van het selluf-doen-virus.

 Tips al je een beetje makkelijk je peuter wil aankleden

1) Het wordt nu absoluut tijd voor gemakkelijke losse en ruime kleertjes die makkelijk aan en uit te trekken zijn.
2) Vergeet kleren met knopen. Ritsen, clips, klittenband. Alles! Maar geen knoopjes die je in knoopsgaten moet wurmen.
3) Je kindje kruipt door het huis trekt zich aan van alles en nog wat op. Koop kleren die een beetje tegen een stootje kunnen. (Dat ene schattige jurkje is goed voor oma’s verjaardag, maar niet voor een door-de weekse -speeldag).
4) Maak het jezelf makkelijk met een aantal basiskleuren die onderling allemaal bij elkaar passen. Gaat er een beker melk over het t-shirt dan hoefje niet het hele outfit te veranderen.

 De basis voor de kledingkast van je peuter:

Om je peuter makkelijk te kunnen aankleden is dit wat je in de kledingkast hebt..

Shirts: Neem katoenen shirts en pulli met een clipje of klittenband in de nek. Van die dingen die makkelijk over het hoofdje gaan. Een hemdje of rompertje zorgt voor ene extra laagje en daarmee ook voor warmte.
Leggings/broeken: helemaal niet erg om bv 2 leggings in dezelfde kleur te hebben. Bespaart een hoop gedoe bij ongelukjes tijdens het zindelijk worden. Koop bij voorkeur broeken en leggings met elastiek in de taille. Lekker makkelijk met die bolle peuter buikjes!
Sweaters en sweatshirts: Let op! heel vaak vindt een peuter het vervelend om z’n hoofd door een smalle nek opening te moeten wurmen!! Zorg dat z’n koppie er ruim doorheen kan.
Een warme jas: als het even kan met capuchon, een jack gevoerd met fleece is in de winter ideaal, warm en waterdicht!
Pyjama’s: Fleece pyjama’s met voeten zijn ideaal. Ze zorgen ervoor dat je kind warm blijft ook als hij de dekens ’s avonds van zich af gooit. Je kunt ook een draagbare slaapzak nemen.
Schoenen en sokken: nu je kind gaat lopen heeft hij echte schoenen nodig, die schattige schoenen met zachte zooltjes kunnen nu dus niet meer. Let goed op en laat je goed adviseren in een schoenen speciaal zaak. Wat je ook goedkoop kunt aanschaffen (en geloof me, wij zijn erg van de koopjes) bezuinig nooit op schoenen. Je hebt tenslotte maar 1 rug !!

lees ook Haren wassen? geen probleem

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *