Mijn dreumes is eenkennig

eenkennig

En dan ineens, is je dreumes eenkennig. Je hebt niks gedaan, er is niks gebeurt, maar hij is angstig voor vreemden, wil geen handjes meer geven, praat niet tegen ze en hij probeert zich achter jouw been te verstoppen.

Wordt ieder kind op een gegeven moment eenkennig?

Nou ja, achtennegentig procent wel. Maar niet ieder kind heeft het even erg of even lang. Bij sommige kinderen is het in een paar maanden over, anderen hebben er langer last van.
“Lekker duidelijk”, zal je denken als je dit leest. Helaas…zo duidelijk is het.

Waarom wordt een dreumes ineens eenkennig?

Als een baby pas geboren is, vindt hij het allemaal wel best. Goed gevoed, lekker schoon, wam bedje, warme armen… Maar kleine baby’s worden groot. Ook jouw kleintje en dat is maar goed ook.
Een klein nadeel is, dat baby´s tegen de tijd dat ze een half tot driekwart jaar zijn, vreemden van bekenden kan onderscheiden. En ineens is niet alles zomaar goed: flesje, bedje, schone broek? Ja graag, maar dan wel door een bekend gezicht!

Wat is bekend voor een baby? Iemand die hij meerdere keren per week ziet. Een week geleden is voor een baby echt te lang. Daar heeft hij geen herinneringen meer aan. Dat komt pas als je kind wat ouder is.

Hoe lang duurt het?

Ongeveer van acht tot achttien maanden. Dat is best lang, want in die tijd ontwikkelt je kind zich van baby tot dreumes.
Het is natuurlijk niet raar dat je dreumes er best wat tijd voor nodig heeft om alle mensen om hem heen te leren kennen. Opa’s en oma’s en ooms en tantes, buurvrouwen, enzovoorts…

Daarna komt de nog veel ingewikkelder stap voor je dreumes: zelfs mensen die je helemaal niet kent, kunnen heel erg aardig zijn. Maar ja, dat moet je eerst ervaren…

Wat kun je doen aan eenkennigheid?

Dat heb je net kunnen lezen: geef het gewoon wat tijd. En wat rust

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *