Borstvoeding in het openbaar, het blijft een “dingetje”

borstvoeding in het openbaar

Kan het wel of kan het niet? Borstvoeding in het openbaar? Het is nog steeds een discussie die de gemoederen hoog kan doen oplopen. En dat was het dertig jaar geleden  – toen ik borstvoeding gaf – al

In het openbaar voeden, het was destijds iets wat net-an kon. Weet je wel: het was niet verboden, maar je deed het in publieke ruimtes alleen als je kind dood ging van de honger….

Borstvoeding in het openbaar en de social media

Luchtvaartmaatschappij KLM kwam recent onder vuur te liggen omdat het bedrijf wil dat moeders die aan boord borstvoeding geven een dekentje over de baby en de borst leggen om te voorkomen dat anderen er aanstoot aan nemen. Nu kan je je op social media afvragen of het allemaal wel klopt en of inderdaad iedereen er net zo over denkt. Op social media zitten nog wel eens wat heet-gebakerde types, zullen we maar zeggen.

onafhankelijk onderzoek

Daarom is het enorm interessant dat Gewoonborstvoeding.nl onafhankelijk onderzoek laten doen naar het geven van borstvoeding in Nederland. Hoe denkt de Nederlandse moeder over borstvoeding geven in het openbaar?
Nou, hou je vast.

wat vind men van opvoeding in het openbaar

 Uit het onderzoek blijkt dat 70% van borstvoeding gevende moeders wel eens borstvoeding heeft gegeven in een openbare gelegenheid. Maar liefst 45% van borstvoeding gevende moeders voelt zich ongemakkelijk bij het voeden van kind in een openbare gelegenheid.

En dit ongemakkelijke gevoel lijkt ook ergens op gebaseerd zo blijkt ook uit het onderzoek: Meer dan 4% van de borstvoeding gevende moeders geeft aan wel eens negatieve reacties te krijgen bij het voeden in openbare ruimtes. En bijna 23% van de vrouwen die aangeeft zelf geen borstvoeding te geven, geeft aan dat ze het prima vinden dat moeders in openbare ruimtes hun kind de borst geven, zolang ze dat zelf maar niet hoeven te zien. 

het onderzoek

Tijdens de Wereld Borstvoeding Week, die duurde  van 1 tot 7 augustus, vulden meer dan 3.000 respondenten het onderzoek van Gewoonborstvoeding   volledig in

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *