opvoed advies waar je niet naar hoeft te luisteren.

opvoed advies

Als er een ding is, waar ik als moeder met regelmaat wanhopig van werd, dan was het wel van opvoed advies..

Vooral mijn schoonmoeder was er een welgemeende lieve ster in. Met nul kennis van zaken..
Als ik echt advies nodig had, dan liep ik naar mijn zus, die 4 jaar eerder moeder was geworden. Ze is net als ik: als het werkt, is het goed. Toen ik vroeg wat ik moest doen omdat beeb het vertikte de voorgeschreven yoghurt te eten, zei ze vrolijk: “o dat deed die van mij ook niet” “Wat deed jij?” vroeg  ik benauwd. “Ik gaf haar vanille vla ” sprak mijn zus. “dat lustte ze wel. Ook zuivel, dacht ik”
Dat is opvoed advies, daar kan je wat mee als moeder.

Maar wat te denken van :

* Niet teveel oppakken hoor, dan verwen je ze maar??
Die kreeg ik vaak te horen. Laten we hopen dat hij inmiddels uitgestorven is. Een pasgeboren baby kun je niet verwennen, die kan je alleen maar heel veel veiligheid geven!

* Als ze erg gaan treuzelen aan de borst kan je beter een flesje geven.
Het argument wat daar achteraan komt is: dan weet je zeker dat ze alles binnen krijgen… Lief bedoeld, maar een heel fout opvoed advies
Baby’s liggen niet alleen aan de tiet om genoeg te eten. Ze liggen er ook omdat het zo warm en vertrouwd en veilig en prettig is…

nog zo’n opvoed advies….

* Om de drie/vier uur voeden is genoeg.
Het ene kind is het andere niet…Kijk maar naar jezelf, heb jij altijd op het zelfde moment honger als de rest van de familie?? Je maag kent geen dienstregeling, zoals de bus of trein ( trouwens die zijn ook zelden op tijd).

 Zeker bij pasgeboren baby’s is het echt het beste om ze op commando te voeden. Heus binnen 2 weken heb je een “schema” waar moeder en kind zich prima bij voelen .

*Nooit je baby in een natte luier laten liggen.
Natuurlijk laat je je baby niet in een natte luier liggen, behalve……als het wurm heerlijk ligt te slapen.
Echt je baby kan beter in een plasluier lekker doorslapen dan wakker gemaakt worden voor een schone! Bedenk wel: die slaapjes duren maar een paar uurtjes…Doe vlak voor je de baby in bed legt een schone luier om en verschoon als je hem weer uit bed haalt.
Beeb heeft zijn schoonheidsslaapje nodig. En jij ook!

Zijn er nog leuke andere voorbeelden van achterhaald advies?

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *