Koopgids voor kinderfietsen

,

Je kind een fiets geven is een goed idee. Het is echter niet eenvoudig om een ??fiets voor hen te kiezen. Er zijn veel verschillende soorten fietsen voor kinderen die weer geschikt zijn voor verschillende leeftijden en lengtes. Is je kind nog te klein voor een eigen fiets? Misschien leuk om dan een elektrische bakfiets te kopen waar je ze in kunt vervoeren. Is je kind wat ouder? Dan komt een 24 inch ten goede aan kinderen van 8-11 jaar oud en 114-152 cm lengte. Naast de lengte en leeftijd zijn er een aantal dingen waar je op moet letten bij het kopen van een fiets voor je kinderen.

Houd rekening met de maattabel voor kinderfietsen

Kijk eerst hoe de fiets gebruikt gaat worden. Als je voor je kind een te grote fiets koopt, kunnen de voeten mogelijk niet bij de grond als ze zitten. Een ander probleem dat ze kunnen hebben, is dat het moeilijk voor ze zal zijn om te trappen. Als ze een fiets krijgen die te klein is, kunnen hun knieën het stuur raken als ze draaien of trappen, waardoor het ook moeilijk wordt om dat te doen. Het kleinere fietsframe maakt het voor kinderen ook moeilijker om in balans te blijven op de fiets. Zorg er daarom voor dat je, voordat je een fiets voor een kind koopt, hun lengte kent om de meest geschikte fiets te vinden.

Welke functies hebben kinderfietsen nodig?

Zorg ervoor dat het zitje op de kinderfiets verstelbaar is. Zo zet je de fiets gemakkelijk op de juiste hoogte voor je kind. Met een verstelbaar zitje kun je het ook verhogen als je kind groeit. Verder is een terugtraprem een ??belangrijk onderdeel van een kinderfiets. Je hebt niet veel vaardigheid of coördinatie nodig om deze remmen te gebruiken, waardoor ze perfect zijn voor je kleintjes. Last but not least, zoek naar fietsen die veel nadruk leggen op comfort. Je wilt een fiets kopen waar je kind zich prettig bij voelt en mee wil rijden. Comfort is erg belangrijk bij het zoeken naar offroad-fietsen voor kinderen, zoals mountainbikes voor kinderen en BMX-fietsen.

Een kinderfiets kopen op basis van hun rijervaring

Als je kind voor het eerst gaat fietsen, wil je misschien een loopfiets of een fiets met afneembare zijwieltjes aanschaffen. Dit soort fietsen helpt je kind zelfvertrouwen te krijgen en dingen zelf te leren doen. Loopfietsen hebben wielen van 12 inch en fietsen met zijwielen hebben wielen van 12 inch of 16 inch. Bovendien zullen meer ervaren kinderen meer uit hun gewone fiets willen halen en er offroad mee willen gaan. Voor meer ervaren rijders hebben we mountainbikes voor kinderen met 20″ en 24″ wielen en BMX fietsen met 20″ wielen. Deze fietsen zijn veel sterker gemaakt en voor dat doel gebouwd. Welke fiets ga jij kiezen?

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *