De glimlach van je baby.

glimlach

De glimlach van je baby

Is er iets mooiers, leukers ontroerenders dan die aller,aller aller eerste grote glimlach van je baby??
Wij denken van niet.
Veel baby´s laten hun eerste glimlach ergens tussen de 6 en 8 weken zien, maar misschien is jouw kind wel veel eerder ( of later )
Je baby wil altijd contact met je en uit zijn gevoelens vanaf het moment dat -ie geboren is. En let eens op wat een snelle leerling je kindje is. Direct na de bevalling zal hij al proberen om jouw gezichtsuitdrukking na te doen.

Baby’s trekken al gezichten in de baarmoeder, dus je kunt wel zeggen dat ze ,als ze ter wereld komen al een paar maandjes oefenen erop hebben zitten.

Als je je kind wil stimuleren om contact met je te maken, zoek dan tijden uit dat je baby kalm is en met wijd open ogen de wereld bekijkt.

Houdt je baby tegenover je: gezichten ongeveer 30 cm van elkaar en praat ! Als je merkt dat je baby dit toch niet helemaal leuk vindt, hou hem dan een beetje verder van je af

Sommige baby’s glimlachen minder

Er zijn baby´s die niet erg ¨glimlacherig ¨ zijn. Ze zijn in de periode dat ze nog hard bezig zijn hun bewegingen te coordineren. En ook buikpijntjes stimuleren je kind niet tot glimlachen. Dat zijn gewoon de momenten waarop ze vastgehouden en getroost willen worden. Lekker veilig en warm in de armen van papa of mamma.Niks glimlachen, coconen!

Maar als je goed oplet zul je zelfs op zulke dagen een paar rustige minuutjes vinden, waarin je baby je ernstig aankijkt en je gezicht grondig bestudeert. Dat kan HET moment zijn. Dus blijf praten, blijf lachen tot je beloond wordt met die prachtig brede tandenloze smile van oor tot oor. Waar we altijd allemaal zo heerlijk voor smelten

met dank aan:
babycentre uk

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *