Waar heb je babyolie voor nodig.

babyolie

Babyolie, waarom eigenlijk

Wanneer je spulletjes voor je baby koopt, koop je zonder veel nadenken ook een flesje babyolie. Misschien denk je nog even na over het merk, en informeer je wat je vriendinnen gebruiken. Dan zal je ongetwijfeld merken dat moeders erg merkvast zijn als het op babyolie en babyproducten aankomt.

Daar kan je een ding van leren: het maakt helemaal niet uit welk merk je gebruikt. Jij moet het prettig vinden en je baby moet het verdragen, dat is alles.

Moet je perse babyolie gebruiken?

Ja dat is wel verstandig. Die olie ( maakt niet uit van welk merk) is wel heel speciaal voor babyhuidjes. En babyhuidjes zijn speciaal, ze zijn echt anders dan die van grote mensen.


De babyhuid is nog erg gevoelig en dat komt omdat het is het beschermende barrièrelaagje van z’n huid nog niet helemaal ‘af is. Ik zal maar zeggen, de bescherming is nog niet compleet. En daardoor droogt een babyhuid ook snel uit.

Dat is precies de reden dat je je baby ook niet elke dag in bad doet en dat je geen zeep gebruikt. Smeer de baby in met een beetje babyolie, of druppel wat in het badwater. Olie maakt ook schoon, wist je dat?

Wat wel belangrijk is bij het kiezen de olie

Hoewel het merk dat je kiest niet uitmaakt, zijn er wel dingen waar je op moet letten als je baby-olie koopt. We hebben net laten zien dat de babyhuid nog niet volledig beschermd is. Dat betekent ook dat parfum en andere middelen makkelijk in de huid van je baby kunnen binnen dringen Kies dus voor milde, babyhuidvriendelijke verzorgingsproducten: altijd zonder parfum & PH-neutraal.

Waar kan je het nog meer voor gebruiken

Babyolie is een waar wondermiddel. Het haalt verf van je huid en  het zorgt dat je pleisters pijnloos kan verwijderen. ( druppel wat olie op de pleister) Je kan er je mee make-up mee afhalen, ruik je direct als een pasgewassen baby, je kan er je oren mee schoonmaken en ik weet zekere dat jullie zelf nog veel meer kunnen verzinnen!

lees ook eens : waar komt de naam baby vandaan

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *