De crèche (deel 2)

De crèche deel 2

Crèche: een moeder gaat er eens een kijkje nemen

Toen ik aankwam was het vrij rustig. Kindje 1 zat lekker in de hoek te spelen, kindje 2 kreeg een flesje en kindje 3 lag tevreden in de box de babygym binnenstebuiten te keren. Piece of cake dacht ik zo, lang leve het leven op de crèche…  Ware het niet dat er nog 6 wat oudere kindjes bezig waren met hun middag dutje. Druppelsgewijs kwamen er steeds meer slaapkoppies naar buiten.

‘Mag ik 2 staartjes in mijn haar?’ ‘Mijn sok zit aan de verkeerde voet!’ (Die vond ik op zijn zachts gezegd nogal merkwaardig) ‘Mijn ene staartje zit niet goed, mag ik een nieuwe?’ ‘Ik wil wat drinken’, ‘Ik wil wat eten’, ‘Mag ik met de blokken? O nee, ik wil met de noppen.’ (Zeg dat dan als ik nog niet de hele blokkendoos om heb gekeerd!) ‘Komt mijn mama mij nu halen?’ ‘Of nu?’ Of nu?’ ‘Of nu?’ 6 kleine tjirpende vogeltjes die omstebeurt bij mij op schoot wilden zitten. Mijn haar wilden doen, elkaars haar wilden doen. Met de blokken van de ander wilden spelen, of net dat ene boekje wat ze al zo lang kwijt waren wilden lezen.

Een half uurtje later is het stil op de crèche

Na een klein half uurtje waren alle vogeltjes weer zoet en onder controle.En was  Kind 1 tot en met 6 zat met het speelgoed naar keuze te spelen, baby 1 was verhuisd van box naar speelkleed en mijn eigen kleine baby lag nog lekker te slapen. Tijd om eens rustig op de crèche rond te neuzen. Het was mij al opgevallen dat er overal briefjes hingen.

Naast de commode bij de luiers was het een warboel van notities. Kind 1 mag geen pampers, kind 2 moet pampers en op gezette tijden medicijnen en een zalfje. We gaan verder naar kind 3. Hij mag geen zwitsal billendoekjes, maar moet billendoekjes van het huismerk van een grote drogisterij. Ga zo maar door. De enige baby die ik niet tussen het rijtje zag staan was mijn baby. O jee, ben ik nou zo’n makkelijke misschien wat lakse mama of heb ik het geluk dat ik een makkelijk allergievrij kind heb?

Bij het slaapkamertje hing weer een A4’tje met aantekeningen. Kind 1 slaapt met groen doekje, speen en sokjes uit. Kind 2 hoeft geen speen, en sokjes aan. Nu kan ik weer een lijstje opdreunen tot en met kind 10, en gelukkig stond ook onze prinses hiertussen want ze wil graag inslapen met speen. Sokjes aan of uit… Gelukkig maar, ook een notitie voor Fien.

Over het A4’tje waar alle eetgewoontes omschreven stonden ga ik niet eens beginnen, want dan duurt het lezen van deze column nog een half uur dat is zonde van jullie schaarse vrije tijd.

Respect!

Ik heb op zijn zachts gezegd diepe respect gekregen voor de crèche leidsters. Ik had er nooit bij stilgestaan dat er bij elk kind een uitgebreide handleiding kwam (Waarom krijgen ouders dat niet bij de geboorte?) waaraan de leidsters zich moeten houden. Compleet afgedraaid kwam ik weer thuis. Te moe om ook maar aan manlief te vragen hoe zijn dag was geweest. En dan te bedenken dat ik er maar 3 uurtjes ben geweest.

lees ook: babyshower spelletjes

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *