Zingen met je baby.

zingen met je baby

Zingen met  je baby : 10 dingen die baby´s leren van zingen.

 1. Binding – Wanneer jij voor je baby zingt, dan voelt hij zich met jou en met je stem verbonden. Door te zingen herkent je baby je stem en ervaart ze je warmte
 2. Overgangen – Baby´s voelen zich veilig als het leven voorspelbaar is. Daar om is ene slaapliedje ook zo belangrijk. En de liedjes voor het eten. Dan weet je kindje: eerst dit liedje, dan eten (of slapen)
 3. Taal – Taal is natuurlijk zelf al een vorm van muziek. En zingend breid je het taal begrip van je kindje verder uit .
 4. Nieuwe woorden. Heel vaak, als je zingt voor een zingt voor een peuter ga je daar dingen bij uit beelden. Op die manier introduceer je ook nieuwe woorden.
 5. Rijm en ritme – Het zal niet lang duren voor je baby zich bewust begint te worden van het ritme in muziek ( en in taal !)
 6. Spelen !! – Natuurlijk is zingen een heerlijke manier om met je baby te spelen! Denk maar aan in de maneschijn en Berend Botje
 7. Familie fun – Het wordt nog leuker als grote broers en zussen ook mee gaan doen.
 8. Zing de babynaam – Neem een eenvoudig babyliedje en verander alle woorden in de naam van je baby!
 9. Leer luisteren – Net zoals voorlezen dat is, is zingen een manier om je kind te leren luisteren. Aandacht te geven aan wat hij hoort….
 10. LIEFDE – Zingen is plezier, zingen is je goed voelen, en ook al zing jij zo vals als twee kraaien, je kind merkt, sta jij goed in je vel zit, omdat jij ook zo vreselijk geniet van die momentjes samen

  Kortom: zingen met je baby is goed voor moeder en kind.

  lees ook: muziek op schoot

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *