Een miskraam…..

miskraam

Een miskraam zorgt er vaak voor dat je (samen met je partner) door een zware periode moet. Maar wist je dat 1 à 2 op 10 zwangerschappen voortijdig worden afgebroken? De vraag die je na een of meer miskramen blijft achtervolgen is : WAAROM ? Wat ging er mis ?

Die vraag is van hier af natuurlijk niet te beantwoorden. Wel kunnen we wat mogelijke oorzaken voor je op een rijtje zetten

1. Afwijkende chromosomen

Ongeveer 60% van alle miskramen wordt veroorzaakt door chromosomen van de man en de vrouw die niet matchen met elkaar. Dit resulteert in een embryo met afwijkende chromosomen waardoor de zwangerschap vaak vroegtijdig afgebroken wordt.

2. PCOS

Een oorzaak die aan een stille opmars bezig is. Vrouwen met PCOS hebben vaak te veel mannelijke hormonen waardoor hun hele cyclus in de war geschopt wordt. Het innemen van aangepaste medicatie kan de kans op een miskraam wel verkleinen in dit geval.

3. Een misvorming aan de baarmoeder

Sommige vrouwen hebben een baarmoeder met een vorm die de embryo niet toelaat zich in te nestelen of voldoende voedsel op te nemen om te overleven. Dit is in 10% van de miskramen het geval. Heel vaak wordt dit probleem pas opgemerkt nadat je al één of meerdere miskramenachter de rug hebt.

4. Bacteriële infectie

Bepaalde bacteriële infecties kunnen serieuze problemen veroorzaken wanneer je zwanger bent. Deze infecties zijn makkelijk te behandelen met antibiotica, maar dan moet er eerst vastgesteld worden dat dit de oorzaak i, en dat duurt soms wel even. De infecties zorgen ervoor dat de embryo zich niet naar behoren kan ontwikkelen, met een miskraam als gevolg.

5. een miskraam door een foute levensstijl

We weten allemaal dat roken en drinken tijdens de zwangerschap geen goed idee is. Soms kan een ‘foute’ levensstijl zelfs lijden tot een miskraam. We willen je echt niet bang maken en natuurlijk gaat het ook vaak goed als de moeder niet 100 % gezond leeft. MAAR: komt nicotine in de bloedbaan van je ongeboren kindje en ook nog eens dagelijks meer dan twee glazen alcohol per dag dan kan  dat schadelijk zijn voor je embryo.

lees ook : negatieve gevoelens tijdens je zwangerschap

miskraam

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.