De werkzaamheid van de morning-after pil Norlevo

morning-after pil

Het lijkt erop dat de morningafterpil Norlevo, een Europese morning-afterpil, die je ook gewoon in Nederland kan krijgen,niet of veel minder werkzaam is bij vrouwen die meer wegen dan 75 kilo en nog minder bij vrouwen die 80 kilo en meer wegen.

Het vreemde is dat de Engelse bijsluiter van Norlevo, deze waarschuwing wel heeft opgenomen. Maar dat alle informatie hierover in Nederland ontbreekt.

In de Verenigde Staten is de FDA (Food and Drug Administration) doet een onderzoek naar soortgelijke morning-after pillen. Zoals bijvoorbeeld Plan B  (het zusje van Norlevo)

Dat de gewicht van invloed is op het al dan niet succesvolle gebruik van de morningafter pil , is sinds 2011 bekend. En wat Norlevo betreft komt het de waarschuwing in 2014 op de bijsluiter.

Dat mag ook wel, want de morningafter pil is een van veel gebruikte middel in de strijd tegen ongewenste zwangerschap. En het is natuurlijk op zijn zachts gezegd heel vervelend, voor een vrouw om te merken dat ze ondanks het innemen hierva , toch zwanger raakt. En dat wordt ronduit pijnlijk als ze niet gewaarschuwd is. Terwijl het bekend was dat het middel verminderd werkzaam is boven een bepaald gewicht.

Norlevo

Het Norlevo reageerde als volgt: ‘Het effect van het gewicht van de vrouw op de werkzaamheid van levonorgesterol werd voor het eerst opgemerkt in 2011 tijdens de klinische testen voor een alternatief voor de noodpil. Naar aanleiding daarvan heeft HRA Pharma verder onderzoek gevoerd in 2012, om de resultaten vervolgens begin 2013 aan verschillende Europese regelgevende instanties te presenteren. Door open kaart te spelen demonstreert het bedrijf zijn verplichting om transparant te zijn. En vrouwen zo correct mogelijk te informeren.’

Bron AD

lees ook: verschillende soorten anti-conceptie

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *