De meest populaire meisjesnaam in de wereld

meisjesnaam

Wat denk jij dat de meest populaire meisjesnaam in de wereld is?

Toen ik mezelf die vraag stelde, gaf ik als antwoord: Maria. Maria is, zo lijkt mij wel de meest gegeven naam ter wereld. Zeker als we erbij optellen dat ook jongens vaak nog Maria als derde naam ofzo hebben.

Kijk daar ging ik al de mist in: we hebben het over meisjesnamen! En ondertussen heb je wel door dat Maria niet het goede antwoord is.

Laura Wattenberg, een Amerikaanse dame, deed onderzoek naar babynamen in niet minder dan 49 landen en kon maar tot een conclusie komen: Sophia is de meest populaire meisjesnaam ever.

In negen landen, waaronder Mexico, Rusland Chili, Estonia en Slowakije, staat Sophia in de top 25 van babynamen. De naam Sopie (en al haar variaties natuurlijk) staat in maar liefst twee-derde van alle landen, waar babynamen worden bijgehouden (het is voor ons niet zo goed voor te stellen, maar er zijn landen waar dit helemaal niet bijgehouden wordt)

Waarom Sophia?

Het is natuurlijk lastig te zeggen waarom nu juist Sophia zo’n populaire meisjesnaam is.
Er zijn natuurlijk heel beroemde Sophia’s. Neem Sophia Loren of Sofia Vergara, daar vernoem je je dochter toch graag naar?
Het is ook een heel veelzijdige meisjesnaam. In Noorwegen hebben ze een Sofie in Hongarij een Zsófia, maar we begrijpen allemaal nog steeds over welke meisjesnaam het gaat.
Ik vind het best wel mooi Zsófia.

Een meisjesnaam die grenzen verlegt.

Sophia is een naam die in eigenlijk alle religies voorkomt. Katholieken, Protestanten, Moslims en presbyterianen. En dat verklaart ook waarom de naam wereldwijd vaker voorkomt dan Maria.

De naam Sophia is in vele talen herkenbaar eh hij heeft ook iets traditioneels. Maar niet zo traditioneel dat het een suffe duffe meisjesnaam wordt.
En hij komt heel vaak voor, maar net niet zo vaak, dat je bang moet zijn dat er straks 5 Sophia’s in de klas zitten.

lees ook eens: kun je het eens worden over de naam van je baby

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *