7 zaken om op te letten bij het kiezen van een babynaam:

kiezen van een babynaam

7 tips die beslist helpen bij het kiezen van een babynaam

Bij het kiezen van een babynaam,komen zoveel zaken om de hoek kijken, je kan er als aanstaande ouder best heel onzeker van worden. In dat oerwoud van mogelijkheden en onmogelijkheden, is het soms heel lastig de juiste beslissing te nemen. Vooral als jij en je partner het ook nog eens een keer niet eens kunnen worden over de juiste naam.
Of laten we in dat geval zeggen: over wat de juiste naam zou moeten zijn.

Dan is het handig om namen die je als kanshebbers ziet, eens lang deze meetlat te leggen:

1. Spreek de naam hardop een paar keer uit. Hoe klinkt het als je je kind binnen wil roepen? Hoe klinkt het als je de naam uitspreekt in het dialect van je woonplaats? Is het een naam waar bij je altijd zal moeten uitleggen hoe die uitgesproken moet worden?Persoonlijke noot: ik merktedat weinig namen overeind blijven als je ze met een onvervalst Amsterdams accent uitspreekt. Natuurlijk is dat geen enkel probleem als je in Groningen woont. Aan de andere kant: welke naam blijft overeind in onvervalst Grunings?
Geloof mij: bij deze test vallen heel veel namen af. Dat helpt bij het kiezen van een babynaam !

2. Hoe klinkt de voornaam in combinatie met de achternaam? Het lijt misschien wel leuk, nu je er nog over nadenkt: Piet Paulussen, maar blijft het leuk?

3. Zijn er beroemdheden met deze naam? En wil je dat je kind daarmee geassocieerd wordt ? Deze had ik over het hoofd gezien. Maar hoe vaak ik niet de vraag heb gehad: Naar Liv Ullmann?? Nee ! dus! Niks mis met Liv Ullmann, fantatsische actrice, maar ik ben geen groupie…Ik kies mijn babynaam niet om mijn adoratie voor een beroemdheid uit te dragen….

4. Hoe combineren de initialen van de voor en achter naam? Voor je het weet staat er een minder net woord…

5. Hou je voor ogen dat je baby groot wordt,en niet altijd schattig klein blijft. Dat schattige koosnaampje, kan heel lastig worden als je baby een grote stoere vent of meid is.
Zo ken ik een meisje dat Pleuntje heet. Superschattige naam. maar als ze straks volwassen is en 1 meter 82…hoe klinkt PleuntJE dan? en is Pleun nou zo’n leuke naam….

6. Beroemdheden kunnen misschien hun kind Maan of Zon of Wolk noemen, wij leven niet in sprookjes land. Hou een naam een beetje gewoon. Echt vinden die kinderen ook veel fijner

7. Kies een naam die goed voelt, en hou er twee achter de hand. Het kan zomaar zijn dat je na de bevalling in dat gezichtje kijkt en je realiseert dat dit kind beslist geen Justin kan heten….

Hoe dan ook : veel succes en plezier bij het zoeken naar die ene naam ,die perfect bij je kind past

lees ook eens: kun je het niet eens worden over de naam van je baby

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *