Als de lente komt dan noem ik jou…..lentenamen voor je kind

lentenamen

Als je kindje in de lente geboren wordt, is een lente naam natuurlijk heel erg leuk.

Onze Engelse en Amerikaanse buren zijn daar heel makkelijk in. Die noemen hun kind rustig April, of May en zelfs Easter. Hier zie ik de klassen niet zo snel bevolkt worden met April-etjes en Mei-tjes, om over Paasen-tjes maar te zwijgen Maar wat is er mis met Maartje?

Die Engelsen hebben wel meer van die grappen, zij noemen hun kind ook rustig : Green, Leaf, en zelfs Rain.Blaadje, Groentje en Regen…ik weet het niet, ik zie het niet gebeuren al schijnt het dat de naam Storm ingeburgerd begint te raken.
Maar Bud ( Knopje, dus ) vind ik eerlijk gezegd wel een leuke naam voor een jongen. De Engelse versie dan, maar dat had je wel door.

Lente bloemen voor een lente naam

Engels sprekende ouders draaien hun hand niet om voor de naam Blossom, ik vind eigenlijk dat je een Nederlands meisje best Bloesem mag noemen. Sterker nog: ik vind het een schat van een naam.
De Engels sprekende landen kennen ook de naam Petal, Bloemblad, ook zo’n naam die het hier nooit zal halen… En waarom we onze dochters niet Bloem noemen, maar gerust wel Fleur, zal voor mij altijd een raadsel blijven..
En dan hebben we nog de nodige bloemen namen: Madelief, Iris, Roos, Lilly, namen waar niemand van opkijkt.
Roosmarijn en Marjolein zijn wat uit de mode op het moment, maar kunnen beslist mee als bloemen naam.
Waarom toch niet Tulp of Narcis? Ik weet het niet, maar zie jij het gebeuren? Ikke niet!
In China geven ze hun dochters graag namen als Kersenbloesem  of Perzikbloesem. Hoe mooi een bloeiende vruchtboom ook is : ik zou er geen seconde over peinzen mijn kind zo te nemen.
De enige naam voor een struik die ik ken is Jasmijn….nou dat zou inderdaad prima gaan, al doet het dan wel weer denken aan een Disney prinses….

Een voorjaarsnaam….het is lastiger dan ik op het eerste gezicht dacht…

lees ook kun je het eens worden over de naam van je baby

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *