Bijbelse namen, moderner dan je denkt!!

bijbelse namen

Denk jij bij Bijbelse namen aan oude stoffige namen als Theodorus en Zacharias ? Aan Maria en Judith? Think again !!

Bijbelse namen in de namen top10

In 2017 stonden Bijbelse namen bovenaan in de namentop 10. En wel met: Noah en Anna.
Ik zie je wenkbrauwen omhoog gaan. Zijn dat Bijbelse namen hoor ik je denken? Jazeker, echt wel.

Noah is een prachtig naam die zoveel betekent als rust en troost. En die afkomstig is uit het Oude Testament: denk eens aan de ark van Noach….De man die de boot bouwde waar van alle dieren 1 koppel mee mocht varen om zo de zondvloed te overleven.

Anna is een naam die zowel Griekse als Bijbelse wortels heeft. In het Grieks betekent het lieflijk.
De Bijbelse duiding van Anna is  de moeder van Maria. Anna is al  60 jaar een topnaam, wist je dat.
De naam Anna komt natuurlijk ook vaak voor in combinatie met : Anna- Marie bijvoorbeeld en je weet er zelf vast nog wel een paar !

bijbelse namen

Meer populaire bijbels jongensnamen:

Sem, is een van de zonen van Noach ( dus noem je zonen nu maar niet Noah en Sem ) de naam heeft de prachtige betekenis Goede Naam….

Levi , is een van de stamouders van het Joodse volk, een echt hele oude Bijbelse naam dus en net als Levi en Noah uit het oude testament. De naam betekent: zich aansluitend, aanhankelijk. Hmm, wil je dat voor je kind?

Daniel ( Daan ) , alweer een naam uit het oude Testament. Ken je het verhaal van Daniel in de leeuwenkuil ? Daniel weigerde God te verloochen en werd in de leeuwenkuil gegooid. Volksvermaak uit die tijd. Echter…de Heer stond hem bij en de leeuwen gingen als spinnende poezen aan zijn voeten liggen. De naam Daniel betekent dan ook: God is mijn rechter.

Meer populaire bijbelse meisjes namen:

Eva en Sarah

Eva kennen we uit het scheppingsverhaal. De betekenis van haar naam is : eerste vrouw, maar ook: zij die het leven geeft. Dat was destijds de reden dat ik deze naam als tweede naam voor mijn dochter koos…Sarah, is wat jonger dan Eva . De naam betekent zoveel als vorstin. In het Oude Testament , is zij de vrouw van Adam en daarmee de oermoeder van het Joodse volk.. “Abraham had kinderen als zandkorrels zo talrijk, schoon zijn vrouwSarah, de vijftig reeds was gepasseerd”

Meer weten over babynamen?

lees dan eens: Hoe kon ik DIE naam kiezen

2 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *