Kun je het eens worden over de naam voor je baby?

babynaam

Samen een babynaam kiezen? soms wordt het strijd

Kun je het samen eens worden over de babynaam?
Jij vindt het al moeilijk die enige echte goede naam te vinden voor je baby. En als je hem dan gevonden hebt, dan blijkt dat je pertner alles goed vind: maar DIE naam niet …..Het kan nog wel eens aanleiding tot discussie zijn
Tja als we zeggen: een naam iets heel persoonlijks, dan vertellen we niks nieuws, maar dat ligt natuurlijk wel aan de basis van de argumenten ( om niet te zeggen ruzies ) die partners kunnen hebben over de naam van hun toekomstige spruit.

Als jij al jarenlang zeker weet dat de enige echte naam voor jouw baby Clara is, en je partner noemt dat een koeie- naam en informeert hoeveel Klara´s je in gedachten had…. Dan schiet het samen een goede naam vinden even niet op…..

Maak  lijstjes met variaties op je favoriete babynaam.

Een prima manier om dit soort narigheid te vermijden is het maken van lijstjes. Jij jouw lijstje en hij het zijne. Het klinkt een beetje flauw, maar dan kun je namen tegen elkaar wegstrepen, zonder scene´s zoals hierboven beschreven.
En, dames er zijn ook pappa´s-to-be die geen enkele naam van jou goed genoeg vinden, maar zelf ook maar niet op een naam kunnen komen, die wel goed is.
Voor zulke pappa´s is het maken van een lijstje een heel goede oefening… ( en nu niet vals grijnzen…)

Door op elkaars lijst te plussen en te minnen en weg te strepen ontstaat van zelf een shortlist.
Die gebruik je gedurende de rest van je zwangerschap: je zult merken, sommige namen vallen vanzelf af. En als er meer dan een naam blijft staan, dan geef je je kind fijn twee of zelfs drie namen.
Kan dat kind later zelf ook nog kiezen. Schrijfster deze nam bijvoorbeeld op 17 -jarige leeftijd haar tweede naam aan als roepnaam. En is daar nog steeds heel tevreden mee.

Wat je ook doet: forceer nooit een beslissing, pas als je het twee dagen na de bevalling nog niet eens bent samen, moet er wat gebeuren. In dat geval zou ik een munt opgooien.En het lot de babynaam laten bepalen.

lees ook: zwanger?? verwacht discussie

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *