Wat is dat met die sperma doctoren?

sperma doctoren

Over sperma doctoren die hun taak niet begrijpen.

Het nieuws over Wildschut had ik tot nu toe gemist, ik zag het gisteren voor het eerst.

sperma doctoren, waarom werden ze royaal sperma donor


Schokkend vind ik het, diep en diep schokkend. Na Karbaat denk je dat je het allemaal wel gehad hebt, maar nee hoor: er is nog meer. En wie weet wat er komen gaat. Bij mijnheer Wildschut begon het met 17 inmiddels zijn het er al 47. Over beide artsen wordt gezegd dat ze erg begaan waren met hun  patiënten en dat de regelgeving in die tijd nog niet erg duidelijk en niet erg streng was.
Dat zijn nu eens twee dingen waar ik werkelijk geen klap van geloof.

1 Begaan met hun patiënten.

Het staat vast dat beide mannen ( het woord heer lijkt mij ongepast) de vrouwen kunstmatig bevruchtten. Het ging ze dus niet om een snelle wip. Dat is dan – volgens mij – het enige wat voor ze pleit. Ze vonden het kennelijk geen probleem de vrouw geen enkele informatie te verstrekken over 50 % van het DNA van haar kind. Eventuele erfelijke aandoeningen, kon ze nooit achterhalen…
Dat er een risico bestond dat haar kind later een relatie/huwelijk aan zou gaan met een half broer of zus, dat was een prijs die dan maar betaald moest worden, om de kinderwens te vervullen??
Weer zonder dat de vrouw in kwestie daar iets over te zeggen had??
Als je op die manier met mij begaan bent, laat dan maar zitten!

2 De regelgeving was minder streng.

Dit is toch een argument van lik-me-vestje! De mannen waren arts. Hadden – laat ik het maar duidelijk zeggen – medicijnen gestudeerd. Waren gespecialiseerd in fertiliteitsproblemen. En wisten dus beter dan wie ook in Nederland, wat de gevaren zijn van lukraak sperma inbrengen.

Ik weet niet wat het is dat mannen bezield hun sperma over de hele wereld achter te willen laten. Er zijn meer mannen die dat doen,behalve deze twee sperma doctoren dat is inmiddels bekend. Is het een vorm van  belangrijk willen zijn.
Is het op de een of andere zieke manier een vorm ijdelheid: jezelf zo belangrijk vinden dat je vindt dat je zaad niet verloren mag gaan?
Ik weet het niet.  Maar wat ik wel weet is dit: de vrouw met de kinderwens, is het kind van de rekening.

lees ook eens: de baby industrie

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *