Goedbedoelde rotzooi, de kindervrijmarkt

kindervrijmarkt

Linda “oudere”moeder: Goedbedoelde rotzooi, lang leve de kindervrijmarkt

Toen Frouke er vorig jaar Koninginnedag mee kwam heb ik het nog succesvol weten af te wimpelen, maar dit jaar was er geen ontkomen aan. Ze moest en zou met een kleedje spulletjes op de kindervrijmarkt gaan zitten. In het centrum was de grote kindervrijmarkt van tien tot vier, exclusief klaarzetten en opruimen natuurlijk. Dat leek me wat ambitieus. Ik zag het al helemaal voor me: wie zit er de hele middag met houten billen en een vastgespijkerde glimlach de wacht te houden bij het kleedje? Juist. Niet Frouke.

Vrijmarkt op het schoolplein

Nu was er op het schoolplein een kleine markt van elf tot twee; precies lang genoeg voor zesjarige koopvrouwtjes zonder aantoonbaar zitvlees. Dat leek me wel haalbaar.
Om half elf zaten we klaar tussen de oude knuffels, puzzels, grabbelton, te kleine schoentjes en zelfgebakken cakejes. Het was een groot succes. Er zaten diverse klasgenootjes waarvan de ouders precies hetzelfde idee hadden, dus dat schept al een band.

De kindervrijmarkt, het lijkt te lukken

Een speeltoestel in de buurt voor de broodnodige afleiding en een koninklijk zonnetje maakten het plaatje compleet. Frouke kreeg het zelfs voor elkaar om een paar keer vijf minuten naast me op de klapstoel te blijven zitten, en we hebben voorwaar nog wat verkocht ook.

Alleen een ding had ik me iets anders voorgesteld. In mijn enthousiasme als beginnende Koninginnedagverkoper was ik er namelijk vanuit gegaan dat we met minder spullen thuis zouden komen dan waarmee we heen gegaan waren. Fout! Voordat de middag goed en wel voorbij was ging een deel van de opbrengst alweer op aan vergelijkbare goedbedoelde rotzooi. Dat daarnaast mensen aan het eind hun spullen voor nop begonnen weg te geven om er maar vanaf te zijn hielp de zaak ook niet mee.

“Kijk mama, deze pop heb ik van die mevrouw gekregen; het is dezelfde als die ik thuis heb!”
Tot zover operatie zolder opruimen dus. Hoe naïef kun je zijn?
Ach, het was een gezellige middag. Maar mijn ambities als marketentster zet ik voorlopig weer even in de koelkast.

Groet, Linda

Lees meer van Linda “oudere” moeder

kindervrijmarkt

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *