Aan het werk

vakantiewerk

Hoe vakantiewerk je heel gelukkig kan maken.

Mijn oudste is geslaagd voor haar eindexamen. En omdat ze komend schooljaar noodgedwongen een tussenjaar heeft, ging ze gelijk maar richting uitzendbureau. Want, zo zei ze: ik ga echt niet de hele tijd thuis zitten hoor mam, dan verveel ik me dood.
Ze kwam in de catering bij verschillende bedrijven terecht en het bevalt haar goed. Ook het geld verdienen bevalt haar goed. We hebben het nooit breed gehad en ik heb haar dan ook aangeraden om én te sparen én er lekker van te genieten dat ze iets te besteden heeft.

Vakantiewerk op de camping

Dit ontging ook haar zusje niet. Maar zusje is drie jaar jonger…en een krantenwijk zag ze nu niet echt zitten.
Toen ze ontdekte dat het restaurant op de camping vakantiewerk aanbood, zag ze haar kans. Daar is ze toch altijd zes weken in de zomer. Zusje berekende zorgvuldig hoeveel uren ze moest werken voor ze haar gekoesterde apple watch zou kunnen kopen.

En zo kwam ook mijn chaotische ADHD’er in de horeca terecht. Ik moest er in eerste instantie stiekem om lachen, want ik zag de borden al door de lucht vliegen. Maar ook zij doet het bewonderingswaardig goed en wat nog veel belangrijker is; ze vindt het geweldig.

Niet alleen maar voor het geld

Die apple watch ligt inmiddels met grote trots om haar pols. Zelf verdiend, zelf voor gewerkt. Inmiddels gaat het vakantiewerk zeker niet alleen meer om het geld, maar nog veel meer om de trots en de voldoening die ze er uit haalt. Door haar ADHD kan school haar flink frustreren en haar zelfvertrouwen onderuit halen. Hier zie ik haar opbloeien en gelukkig zijn.

Grote zus heeft nog een jaar voor de boeg voor ze de schoolbanken weer induikt. Maar oh wat zal het voor mijn jongste meisje zwaar gaan worden als het horecaseizoen erop zit…ik weet nu al waar zij volgend jaar zomervakantie te vinden is.

Lees ook: geef jij geld voor een goed rapport?

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *