Goede voornemens

goede voornemens

Hou vol! Goede voornemens maak je niet voor niks

We maken er allemaal wel grappen over, maar goede voornemens, neem je je niet voor niks voor. Er is dus ergensin de organisatie van je leven iets wat je niet bevalt.
En kennelijk is dat een lastig ding om te veranderen, anders had je het al lang gedaan.
Nu het jaar 4 dagen oud is, is het slim om de balans eens op te maken:
– ben je eigenlijk wel echt begonnen?
– ben je er ¨vol¨ in gegaan?
– heb je half half je best gedaan?
– doe je verschrikkelijk je best, maar lukt het niet?
Hier zijn een paar tips om je te helpen

Tip 1: postitief is fijner dan negatief

Vaak neem je je voor iets NIET te doen. En dat klinkt gewoon niet zo fijn, dus dat stimuleert niet echt. Kijk eens naar je goede voornemen . Wedden dat je zegt : ik ga niet?
Maak er een wel van .
Voorbeeld: Ik ga niet meer zoveel geld uitgeven, is iets heel ander dan ik ga zorgen dat ik elke maand wat geld overhou ….

Tip 2: Kleine stappen: snel thuis!

Denk niet in van die afschuwelijk lange termijn doelen, Heus geloof me , die haal je niet ! Ga niet sparen voor je droom vakantie, die kost duizenden, spaar voor een luxe week-end weg….
Met andere worden: zorg dat je zelf op tijd beloont. Dat is belangrijk, je mag jezelf best wel verwennen, als je bezig bent je gedrag te veranderen. Want dat is geen geringe klus.

Tip 3: Wees duidelijk in je voornemen

Kijk duidelijkheid iseen beetje eng, want dan kun je er niet meer onderuit. Maar aan de andere kant: je wil toch anders?
Dus wees duidelijk. Niet dat vage : de kinderen mogen niet meer zoveel voor de tv hangen. Dus : de kinderen mogen elke dag 1 uur kijken. .
Middag na school een half uurtje en ’s avonds een half uurtje

Tip 4: Zorg dat je voornemen iets is dat je echt zelf wil

De hele wereld kan bijvoorbeeld tegen je zeggen dat je moet stoppen met roken. Schrijfster dezes stopte met roken op het moment dat ze dat zelf wilde. En toen was het zo gepiept, en niet eens nieuwjaar….Wat ik wil zeggen: alshet gaat om een verandering die jij van binnen uit wil, dan lukt het je ook. Als je verandert omdat iedereen dat van je schijnt te verwachten, wordt het lastig. Heel lastig

Succes!!

Lees veder Mijn kind: Opvoeding- Slim shoppen

 goede voornemens

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *