Een vriendinnetje maken op vakantie

vriendinnetje

Wat maakt de vakantie zo speciaal? Een  speciaal vakantie vriendinnetje

Wanneer de rapporten binnen zijn, de juf haar cadeautje in ontvangst genomen heeft en de vakantie nu toch echt begonnen is, denken alle moeders twee dingen.
“Heerlijk, even  de vrijheid! Geen rooster geen geren!” En tegelijk denken ze : “zes weken! Zes weken, hoe hou ik ze bezig???”

Een aantal moeders denken dan onmiddellijk: “gelukkig gaan we  een, twee, drie weken weg. Naar een vakantiehuisje, kamperen, what-ever”

Maar als je dan in je huisje, tent, caravan zit, dan blijkt dat dat niet genoeg is. Je hebt het verkeerde speelgoed mee genomen. En te weinig. Het speeltuintje is veeeel te klein, en ze zijn er ook al drie keer geweest. En het zwembad is saaaaai. Want er is niemand…

Een vriendinnetje…

Kijk en dat is het codewoord voor je niet vervelen tijdens de vakantie. Het hebben van een vriendinnetje, of vriendje natuurlijk. Een ander kindje om mee te spelen. Het liefst een Nederlands kindje. Nee, geen verkeerde dingen van me denken. In verband met de taal!

Nog zie ik een stampvoetende dochter van 4 jaar bij de handdoek staan, waarop ik een mislukte poging tot relaxen deed. “Dat kindje praat raar tegen me” , sprak ze uiterst verontwaardigt. Ik draaide me om. Het kindje maakte deel uit van de Franse familie  3 tenten verder. “Dat kindje praat niet raar”, zei ik, “ze spreekt Frans”. “Ik vind het  maar flauwekul”, was de reactie. Ze haalde haar HAVO-diploma met een vijf voor Frans. We begrijpen nu waarom.

Hoe dan ook, ook in het buitenland vind je genoeg Nederlands sprekende kinderen. Zodra ze een vriendinnetje hebben gevonden om mee te spelen, zijn je zorgen voorbij. Dat kindje heeft namelijk wel heeeel leuk speelgoed bij zich. Gelukkig vindt dat kindje dat ook van jouw speelgoed…
En met een beetje mazzel drinken jij en hubbie gezellig een wijntje met de papa en mama van het kindje.

Als een van beiden weer naar huis moet, huilen ze allebei dikke tranen. Maar maak je geen zorgen. Na een paar dagen is het allemaal weer overgewaaid. En soms, heel soms…worden ze vrienden voor het leven

9 antwoorden
 1. Lizzie | Globalizious zegt:

  Wat was dat altijd leuk vroeger. Gezellig met nieuwe vriendjes en vriendinnetjes op vakantie. Heerljk! Brings back memories!!

  Beantwoorden
 2. nicole orriens zegt:

  Mooi inderdaad die vakantie vriendschappen. En dankzij Facebook en dergelijke zijn ze nu denk ik ook wel langer vast te houden.

  Beantwoorden
 3. Sofie Katelijne zegt:

  Leuk! Ik maakte op reis vaak vriendinnetjes. Jammer genoeg bleven die vriendschappen niet bestaan want sociale media bestonden nog niet 🙂

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *