ieder kind loopt zijn eigen pad

eigen pad

Omdat ieder kind zijn eigen pad loopt, heeft het geen zin kinderen op te jagen om te zorgen dat ze altijd met de klas mee kunnen.

Het schooljaar is bijna ten einde. De juffen en meesters zijn druk bezig met het afronden van dit jaar en vormgeven van volgend jaar. 

Ik zie mijn kind. Het afgelopen schooljaar heeft een paar maanden gekend van ander onderwijs. Thuisonderwijs. Wat daaronder wordt verstaan is voor elk gezin, voor elk kind en elke situatie anders. Dat is oké. Ik heb er het volste vertrouwen in dat in elke situatie is geprobeerd dat te doen wat op dat moment mogelijk was.

Toch merk ik dat ouders nu wat onzeker worden over het feit dat er maanden onderwijs zijn ‘gemist’. De vraag die gesteld wordt of het bijvoorbeeld slim is het kind naar een volgend schooljaar over te laten gaan, krijgt een andere wending.En dat kan eigenlijk niet.. Deze paar maanden van thuisonderwijs zullen niet de enige oorzaak zijn waardoor er mogelijk gevoeld wordt dat jouw kind misschien een ander pad loopt dan een ander kind. 

Lieve ouders, elk kind bewandelt zijn eigen pad tot een punt dat het zelf verantwoordelijkheid kan dragen. Elk kind is hier in verschillend, elk pad kan hierin verschillend zijn. 

Kinderen die daarbij verbonden zijn aan een onderwijssysteem zullen volgens wensen en richtlijnen van school de mogelijkheid worden geboden om nog eens extra stil te staan bij de mogelijkheden die het huidig schooljaar biedt. Een jaar extra doen, een jaar overslaan, het is het pad van dat kind in dat onderwijssysteem waarbij ouders en leerkracht kunnen kijken wat bij het kind past. 

Dat je kind mogelijk wat trager de schooljaren doorloopt zijn alleen nog maar de basisschooljaren. Graag zie ik dat mijn kind die doorloopt vanuit een ontspannen sfeer. Ik wens niet dat mijn kind nu al op de tenen moet lopen om het tempo van zijn jaargenootjes bij te kunnen benen. Dat mijn kind op de tenen moet lopen om aansluiting bij de klas te behouden in welke vorm van ook. Na basisonderwijs volgen er nog zoveel jaren van ontwikkeling, van groei en persoonlijke balans vinden.

 Laten we er op vertrouwen dat elk kind op zijn eigen tempo leert, groeit en tot bloei komt!

Jouw leert loopt dus niet achter, je kan jouw kind alleen vergelijken met zichzelf!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *