Babyvoeding op basis van geitenmelk: beter voor uw baby?

geitenmelk

Wereldwijd wordt van oudsher in veel landen meer geitenmelk dan koemelk gedronken. En hoewel er mondiaal gezien nog steeds veel meer koemelk wordt geproduceerd, is melk van de geit – ook hier in het westen – bezig met een opmars. 

Nederlanders kiezen steeds vaker voor een glaasje geitenmelk en dat niet alleen: babyvoeding van geitenmelk wordt steeds meer vanzelfsprekend. Kabrita maakt al jarenlang flesvoeding op basis van Nederlandse geitenmelk. Over de hele wereld geven tal van moeders hun baby’s onze melk en daar zijn we trots op! 

Geitenmelk als alternatief

Borstvoeding is de beste voeding voor je kindje maar als je wilt overstappen op flesvoeding of een combinatie van borst- en flesvoeding dan biedt Kabrita opvolgmelk en peutermelk op basis van geitenmelk een goed alternatief. Ook als je een alternatief zoekt voor flesvoeding op basis van koemelk kan flesvoeding op basis van geitenmelk interessant zijn.

Melk van de geit is namelijk van nature zacht en mild waardoor het een goede basis vormt voor flesvoeding. Kabrita combineert de natuurlijke mildheid van deze melk met waardevolle voedingsstoffen*. Daarnaast hebben wij onze producten met uiterste zorg samengesteld en ingrediënten toegevoegd* om jouw kleine een goede start in het leven te geven. Dat doen we aan de hand van de laatste wetenschappelijke inzichten.

Is geitenmelk een alternatief bij een vastgestelde koemelkallergie?

Als er sprake is van een medische vastgestelde koemelkallergie, dan is geitenmelk voor baby’s geen geschikte voeding, omdat een grote kans bestaat op een allergische kruisreactie.

Een medische vastgestelde koemelkallergie komt echter relatief weinig voor (2 tot 3% van de kinderen onder 6 jaar). Er bestaat een grotere groep die niet allergisch is, maar het toch niet goed doet op koemelk. Deze groep kan koemelk intolerant genoemd worden en heeft vaak klachten als krampjes, verstopping, milde eczeem, etc. Deze groep kan wel degelijk baat hebben bij een overstap naar geitenmelk.

Lees meer over koemelkallergie en lactose-intolerantie op onze website.

Raadpleeg bij klachten altijd eerst je arts of consultatiebureau om een koemelkallergie of lactose-intolerantie uit te sluiten, voordat je overstapt op Kabrita geitenmelk flesvoeding.

*Zoals alle opvolgmelk

lees ook eens : tijd om kleding te kopen

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *