Ooooo, nee…niet weer !

aansprakelijkheidsverzekering

Ken je dat gevoel, dat “oohh nee, NIET WEER!!” Als je aller-eigenste brokkenpiloot weer eens iets heeft gesloopt? Die vermoeide zucht, die ergens diep uit je tenen komt en die stille angst dat deze keer de aansprakelijkheidsverzekering zal zeggen: ”Ja mevrouw, zo is het wel genoeg. Wij stellen voor dat u uw kind nu maar eens op gaat voeden. We blijven niet aan de gang”. Zo’n volkomen onlogische angst die je toch naar de keel grijpt en met een beetje klamme handjes de telefoon laat pakken, om weer een schade-gevalletje te melden…

de mensen van de aansprakelijkheidsverzekering.

Gelukkig, doen ze dat nooit, zeker niet de aansprakelijkheidsverzekering bij FBTO. Daar werken heel lieve mensen die alle begrip hebben voor kinderen. Ik weet niet of ze erop geselecteerd worden, maar met een aansprakelijkheidsverzekering voor je kind zit je daar goed.

mijn kinderen…

Ik heb twee kinderen: een jongen en een meisje. Wie was de brokkenpiloot? Juist: de dame. (Wedden dat jullie dachten dat het de knul was?)

Die jongen, was heel bedachtzaam. Nou ja, toen hij wat ouder was. Als peuter klom hij in boekenkasten.

Maar eigenlijk waren mijn kinderen schatjes als ik zo om mij heen hoor waarvoor moeders de aansprakelijkheidsverzekering voor hun kind allemaal voor nodig hebben.
Lees je mee?

aansprakelijkhiedsverzekering

de kinderen van anderen…

1. Oma  

Stel, je bent een heel lieve oma, je wilt je tweejarige kleinzoon een plezier doen en je zet even een leuk kindermuziekje op. Je kleinzoon waardeert het enorm en slaat enthousiast met het hamertje van hamertje tik de maat. Helaas, in zijn enthousiasme slaat hij wat wild om zich heen en raakt hierbij oma’s bril. Een vervelend einde van een gezellig moment. Toch wordt dit vaak keurig vergoed.’

2. Minder lachen en net zo vervelend: 

Mama’s horloge laten vallen en daardoor het glas kapot? Mama werd in ieder geval een stuk vrolijker toen de verzekering dat keurig vergoedde.

3. Ook een om even bij stil te staan: 

Op sommige basisscholen werken ze met Snappet (ook soort van een tablet), soms mogen kinderen die mee naar huis nemen. Een leerkracht die ik ken, was echt opgelucht toen de verzekering de Snappet die bij een leerling thuis kapot was gegaan vergoedde (en niet alleen de leerkracht was hier blij mee vermoed ik).

Kleine acties, grote gevolgen:

Zoonlief is gezellig wat met steentjes aan het gooien en heeft geen enkel kwaad in de zin. Gewoon even kijken hoe ver je kan komen… Tot het dak van de auto van de buurman dus… Buurman is not amused. Gelukkig lost de verzekering dit vaak op (een goede buur is tenslotte beter dan een verre vriend).

Huis en tuin:

Ik heb zo’n lekker flexibel leeslampje bij de bank. Op een dag zette de jongste de lamp tegen het kussen aan met schroeiplekken als resultaat. Opnieuw bekleden was erg duur. Gelukkig kon de verzekering dit vergoeden.

En de moraal van al deze verhalen is: pffffff, gelukkig ben ik verzekerd…
lees ook : hoe financier ik een babykamer

Dit is een samenwerking. 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *