Het recht op veiligheid voor kinderen

veiligheid voor kinderen

Dat kinderen recht op veiligheid hebben, zal niemand betwisten. Maar wat bedoelen we nu precies met veiligheid? Wanneer is je kind veilig?

Het heeft lang geduurd voor we met z’n allen begrepen, dat er zoiets bestaat als kindermisbruik.
Daar heb ik al eens eerder over geschreven. Het idee dat een volwassen mens ( man meestal ) een jong kind, dat daar op geen enkele manier aan toe is, dwingt tot seksuele handelingen is zo naar, zo afschuwelijk, dat we het het liefst zouden verdringen.

De zaak van de Amsterdamse Robert M heeft ons geleerd, dat zelfs heel, heel jonge kinderen misbruikt kunnen worden.
De vele, vele verklaringen van nu inmiddels volwassen mannen en vrouwen die door paters en nonnen op katholieke internaten misbruikt zijn, geven ons inzicht in de gevolgen van misbruik voor het slachtoffer.

Het recht op veiligheid

Als er in onze maatschappij iets is, waar we aandacht voor moeten hebben is het wel: opsporen, herkennen en erkennen van kindermisbruik. Onze kinderen hebben recht op veiligheid.

Assen

Nu is in Assen een doofstomme man aangehouden, aangesproken door de vader van een vierjarig meisje en vier omstanders. De doofstomme man is, toen hij wilde vluchten voor de vader, door de 4 omstanders tegengehouden. Hij overleed.

Waaraan en hoe hij is overleden, is tijdens dit schrijven, nog niet duidelijk. Of hij het meisje daadwerkelijk heeft lastig gevallen, zoals de vader en de vier mannen dachten, was op het moment van zijn dood, ook niet duidelijk. Inmiddels heeft Justitie verklaard dat dat het geval is geweest.

social media

Inmiddels zijn er op social media en in Assen veel mensen te vinden die van mening zijn dat de doofstomme man gewoon zijn verdiende loon heeft gekregen. “Je mag toch zeker niet aan kinderen komen”

En dan schrik ik opnieuw. Heel erg hard. Mogen wij in Nederland zonder enige vorm van proces beschuldigen? En vervolgens de doodstraf toepassen? Wij hebben de doodstraf afgeschaft in 1870 !!

nogmaals het recht op veiligheid

Zijn wij ineens een bananenrepubliek geworden waar we mensen zonder mankeren aan de eerste de beste boom kunnen worden opgehangen ? Ik mag toch hopen van niet. Want dat is pas echt onveilig, als je buurman je mag doden, zonder enige vorm van rechtsspraak. Als iedereen rechter is geworden en dus niemand meer rechten heeft. Dat is pas onveilig. En onze kinderen hebben recht op veiligheid.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *