Zorgverzekering voor je baby: waar moet je op letten?

zorgverzekering baby

Zorgverzekering voor je baby: waar moet je op letten?

Bij het schrijven van dit artikel ga ik ervan uit dat je elk jaar even tijd neemt, voor het online zorgverzekering vergelijken , om te kijken of je nog steeds verzekerd bent, zoals jij dat prettig vindt.
En dat je – met een kleintje op komst – wil weten waar je op moet letten als je een zorgverzekering voor je baby afsluit.
Heel goed om daar over na te denken! Je kind is je allerkostbaarste bezit!

Verplicht

Zo denkt de overheid er kennelijk ook over: het verzekeren van je baby is verplicht! Maar nu komt het goede nieuws: tot 18 jaar betaal je voor je kind geen premie en geen eigen risico.

Je baby aanmelden bij een zorgverzekering.

Dat is wel kinderlijk eenvoudig: even een telefoontje naar je zorgverzekering.
Leg van te voren even de volgende papieren klaar:
* Het burger servicenummer van je kind.
* Jouw polisnummer of relatienummer (dit staat vermeld op je zorgverzekeringspasje) of dat van je partner.

LET OP
Meld je baby binnen 4 maanden aan. Als je dit later doet, betaal je zelf de gemaakte zorgkosten.

Hoe kies je een verzekering voor je baby?

 Een baby wordt ingeschreven bij de zorgverzekering van een van beide ouders.
Zoals ik in het begin van dit artikel al zei: ik ga ervanuit dat je jaarlijks je verzekering vergelijkt, zodat je er altijd zeker van bent, dat je een verzekering hebt die bij je past. Je baby schrijf je in bij de partner die de meest uitgebreide zorgverzekering heeft.

  • Voorbeeld : Een gezinsverzekering is bijvoorbeeld niet altijd voordeliger. Het ligt eraan welke zorg je nodig hebt. Vergelijken is en blijft het toverwoord!
  • Vergis je niet! Het kritisch vergelijken van zorgverzekeringen kan honderden euro’s schelen per jaar. En dan heb ik het niet alleen over de premie! Het gaat ook heel erg om de vraag: welke zorg heb ik (en mijn baby) nodig en in welke mate wordt dat vergoed.

de laatste tip is de beste

Het kan nu best zijn, dat je diep zucht en denkt: ”moet ik dat nu ook nog allemaal uitzoeken” De beste tip die ik je kan geven is: wacht daar niet mee tot de baby er is!
Zorg dat je tegen die tijd weet wat je wil, zodat je alleen je baby nog maar hoeft in te schrijven bij de zorgverzekering en jullie zorgeloos kunnen genieten van je baby.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *