Een foto en nog een foto en je mobiele telefoon

camera

wil je ene mooie camera op je mobieltje, kijk dan eens naar OPPO telefoons

Ik ben ronduit jaloers op de mogelijkheden die moeders van nu hebben om foto’s van hun kinderen te maken.
Laatst op een zondag-familie middag kwam het gesprek op foto’s maken en fotoboeken. Manlief en ik gingen er eens voor zitten. Het was net oma vertelt! We hadden het over fotorolletjes van 12 of 24 foto’s. En hoe zuinig we daar mee waren. Daar ging het al mis….Het duurde echt minuten, voor onze kinderen begrepen, dat je dan maar 12 foto’s kon maken!!  Stel je voor: twaalf foto’s en dan niks meer! Ze vonden het echt sneu voor ons.

En dat het hele proces van foto’s wegbrengen, rolletje laten ontwikkelen en afwachten of de foto’s gelukt waren… Dat je hele rolletje overbelicht kon zijn: weg foto’s.  Helemaal niks geen vakantiekiekjes…Bestond zo iets echt ??? Niet te geloven. Ze keken ons meewarig aan.

Het is nog maar zo kort geleden en toch lijkt het eeuwen achter ons te liggen.
Ik kan me nog herinneren dat de mobiele telefoons een camera kregen. En ik heb me in alle gemoede afgevraagd waar dat nu voor nodig was. Onvoorstelbaar toch?

Nu is de vraag: “hoe goed is de camera” een van de vragen die je jezelf stelt bij het aanschaffen van een nieuwe telefoon. Net zo belangrijk als een dijk van een batterij (niets is zo erg als om de paar uur bij moeten laden) en zeeën van opslagruimte. ( Ik weet niet hoe jullie erover denken, maar ik vind ruimte bijkopen best wel een gedoe)

OPPO, het merk waar ik het zonet al over had, is een nieuwkomer op de Nederlandse markt, maar bestaat al een flink aantal jaren. In China, haar homeland, stond deze telefoon 2017 op nummer 1 !
Het is natuurlijk ook niet helemaal voor niks, dat de OPPO in 31 landen verkocht wordt.

Naast de fantastische camera’s is de telefoon ook geliefd om zijn razend snelle laadtijd. De smartphones van OPPO laad je namelijk heel snel op, sommige toestellen heb je al in 10 minuten voor 40 procent opgeladen. Die kan je dus nog even aan het infuus hangen terwijl je het: plassen, schoenen en jassen ritueel uitvoert.

En dan op pad en niet vergeten om onderweg wat foto’s te maken. Alle foto’s die je niet leuk vindt, kun je met een gerust hart weer weggooien…
En als je toch een telefoon hebt met een goede camera, doe eens gek en volg wat workshops en online cursussen om er uit te halen wat er in zit. Het is nog altijd coronatijd. Dit zijn echt goede momenten om dat te gaan doen wat al een tijdje in je hoofd zit.

Ik heb al zoveel moeders horen zeggen: he ik zou best meer willen kunnen met mijn camera. Nou lieve moeders: there is no time like the present. Ga  je gang en maak de mooiste foto’s van de wereld, want de mooiste fotomodellen heb je al in huis.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *